Julia Roberts a Broadway-n

2005.07.31. 08:42
A Broadway producerei ismét a jól bevált recepthez folyamodtak, amikor legújabb bemutatójukhoz egy igazi hollywoodi filmsztárt szerződtettek. A harmincnyolc éves színésznő egy előadásban rögtön két szerepet is játszik.

A Három nap eső című Richard Greenberg-darab premierje jövő márciusban esedékes, a próbákat februárban kezdik New Yorkban. Az előzetes tervek szerint a dráma összesen 12 hétig lesz műsoron.

Az Erin Brockovich sztárja a New York Times-nak elárulta, régi vágya volt, hogy fellépjen a Broadway-n, és máris lámpalázas. "Mindig az ájulás kerülget a színház közelében, annyira izgatott vagyok, de azt hiszem, ez ezzel jár" - nyilatkozta.

Egyszerre anya és lánya


Julia Roberts

A háromszereplős darabnak - melynek két felvonása között harmincöt év telik el - ez lesz az ősbemutatója a Broadway-n. A történet egy testvérpárról és egyik barátjukról szól, akik a darab elején gyerekként vájkálni kezdenek szüleik titkai között. A második rész ugyanezt a történetet meséli el a szülők szemszögéből.

Roberts azonnal elvállalta a szerepet. "Imádom, hogy ennyire bonyolult. Izgat a feladat, hogy egyszerre játszhatom el anyát és lányát."

A sztár tavaly novemberben hozta világra ikreit és ezzel a színdarabbal tér vissza a színészethez.

Szülés után színpadra

Robertsnek régi álma volt egy gyerek - ezt először az Erin Brockovich után nyilatkozta, ahol egy olyan elszánt fiatal anyát játszik, aki egyedül neveli három kisgyermekét és - a film kezdetén - még munkája sincs. A Soderbergh-film címszerepének megformálásáért 2000-ben Oscar-díjat kapott.

A Három nap eső csak egy a számos sztárral kibélelt, néhány hétig futó produkció közül: a legutóbbi évadban Denzel Washington a Julius Caesarban, Jessica Lange az Üvegfigurákban, Kathleen Turner pedig a Nem félünk a farkastól című Albee-drámában lépett színpadra.