Valér
-1 °C
0 °C

Piranhák is szerepet kaptak a Karib-tenger 3-ban

2006.09.21. 17:58
A Disneynél már a harmadik részt készítik elő A Karib-tenger kalózaiból, amiben kislányok hajóznak át a piranhákkal teli folyón, adta hírül a Reuters.

Miközben a Karib-tenger kalózai második része átlépte az egymilliárd dolláros bevételt, addig már a folytatást készítik elő. A Walt Disney Pictures az egyik legfontosabb feladatának a harmadik rész elkészítését tartja. A filmet Disneyland kalandparkjának egyik különleges látványossága, a Jungle Cruise inspirálta, ahogy A holtak kincsét is, ami szintén a park egyik népszerű és régóta működő programja.

A jelenleg fejlesztés alatt álló harmadik rész (Jungle Cruise) forgatókönyvét azok a dzsungelhajózások ihlették, amiket a Disney park látogatói tehetnek meg. Az érdeklődőket a parkban egy hajóskapitány vezeti át a piranhákkal, gorillákkal és más vadállatokkal belakott folyón. Ez a hajókázás egyike annak a huszonkét eredeti látványosságnak, amivel a Disneyland megnyílt.

Az utóbbi években több Disney-film ötletét is Disneyland látványos programjaiból merítették, de nem mindegyik volt sikeres: a Karib-tenger kalózai első része 305 millió dollárt hozott ugyan, de az Eddie Murphy főszereplésével készült Az elvarázsolt kastély csak 75 milliót.

Keleti szél

"A harmadik rész Szingapúrban játszódik, úgyhogy rengeteg ázsiai elem lesz a filmben" - mondja a rendező Gore Verbinski. Ebben a részben megszokott gárda mellett a Golyóálló szerzetesből és a Tigris és sárkányból ismert Chow Yun-Fat is szerepet kap. "Részletesen fény derül Davy Jones szerelmének hátterére, és hogy ez mennyire tükrözi Will és Elizabeth kapcsolatát."

"Lesz egy új negatív hős, és a Kelet-Indiai társaság is többet fog szerepelni, ami a multinacionális cégek 17. századi megfelelője. Tűzzel-vassal küzdöttek a kalózkodás felszámolásáért. A helyzet hasonlít arra, amikor a vadnyugaton a vasút terjeszkedésével véget ért a szélhámosok világa. A harmadik film egy korszak végéről szól. Az új, korrupt társadalomban már nem élnek meg a becsületes tolvajok."

"Sohase mondd, hogy nincs tovább - válaszolja Verbinsky a kérdésre, hogy vállalna-e egy negyedik Karib-tenger kalózai filmet - abban pedig biztos vagyok, hogy Johnny Depp még egyszer el tudná játszani Sparow kapitányt". A színész egyébként szintén nem zárta ki, hogy belemenne a folytatásba.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!