Oláh Ibolya vagánykodik az új Kern-filmben

2006.08.03. 14:02
Oláh Ibolya főszereplésével készítene zenés játékfilmet Kern András rendező, de a forgatáshoz szükséges 250 millió forint még hiányzik.

"Nem az életéről szól, hanem Oláh Ibolya életének motívumai alapján írtuk a forgatókönyvet közösen Pataki Évával, főleg az árvaházi időszakból, vagánykodásaiból és jelleméből" - mondta az Indexnek Kern András színész-rendező. Pataki Éva forgatókönyvíró a Sztacsatellában már dolgozott együtt Kernnel, legutóbb Mészáros Márta Temetetlen halott című filmjében működött közre.

Oláh Ibolya

"Az előkészületek már elkezdődtek, tavasszal szeretnénk elkezdeni a forgatást, de még nincsen meg a szükséges pénz hozzá"- tette hozzá Kern. A Színes Bulvár Lap információja szerint a film 250 millió forintba kerülne.

Kern legutóbb a Csudafilmben vett részt, mint főszereplő és mint forgatókönyvíró, és ebben a filmben is eljátszaná a főszerepet is. Kern alapvetően az Oláh Ibolya főszereplésével készülő történetet is közönségfilmnek szánja, amiben "felhasználják" a Megasztár énekesnőjének élettörténetét. "Ibolyával hosszú beszélgetéseink voltak, ezalapján született a könyv" - tette még hozzá.

És hogy neki mi lesz a szerepe? "Egy idős táncdalénekest játszom, aki a rádiónál dolgozik, és korábban volt néhány nagy slágere, de jelenleg egy külvárosi étteremben bárzongorista. Itt ismerkedik meg vele az Oláh Ibolya által megformált fiatal énekesnő, aki megkéri, tanítsa őt énekelni - foglalta össze Kern a történetet, majd optimista befejezést sugallva hozzátette: "A kezdeti veszekedések után segíteni fog neki a bárzongorista" - Kern András.

Losonczi Gábor producer nem kívánt válaszolni kérdéseinkre, és mint elmondta, "az egész nagyon képlékeny még".