A Vissza a jövőbe sztárja Kerry mellett kampányol

2004.10.08. 12:46
Michael J. Fox a demokrata elnökjelölt támogatójaként tűnt fel ismét a képernyőn. Véleménye szerint csak Kerry segítségével győzhető le a színészt is sújtó Parkinson-kór.
Michael J. Fox hosszú szünet után ismét feltűnik a tévéképernyőkön, hogy támogassa John Kerry amerikai elnökjelölt kampányát, írja a BBC. A többek közt a Vissza a jövőbe című filmből ismert sztár azért áll a demokrata elnökjelölt mögé, mert Kerry támogatja az őssejtkutatást.

#alt# A Parkinson-kórban szenvedő színész a Supermant alakító Christopher Reeve-vel együtt azt állítja, az őssejtkutatás vezethet el betegségük gyógymódjának kidolgozásához.

"John Kerry támogatja az őssejtkutatást, George Bush viszont hátráltatja azt" - jelentette ki Michael Moori határozottsággal Fox, aki betegsége miatt 2000-ben visszavonulásra kényszerült.

A BBC megjegyezi, Bush elnök három éve valóban limitálta az embrionális őssejtkutatásra fordítható állami támogatásokat arra a 78-ra, amelyek jelenleg ismertek. Az ügy összefügghet azzal, hogy egyes vallási csoportok felléptek az embrionális őssejtkutatás ellen, mondván az az abortusz egy formája.

"George Bush az első elnök, aki engedélyezte az embrionális őssejtkutatást, és százmillió dollárokat utalt át erre a célra" - mondta válaszul Fox hamarosan futó tévéreklámjára Bush szóvivője, Brian Jones.