Judit
3 °C
7 °C

Még Márai is lenyomta a Kis Vukot

2008.04.21. 17:54
A kis Vukot még a Márai-film is megelőzte a héten, pedig előbbi 27 kópiával indult. A több százezres nézettség helyett már 60 ezernek is örülne a forgalmazó, hogy legalább az állami támogatás visszajöjjön "minden idők legrosszabb rajzfilmjére". Ez utóbbi az IMDb moziadatbázis táblázatából derül ki.

A bemutató utáni első négy napban Gát György A kis Vuk című animációs filmje 4882 nézőt érdekelt Budapesten, míg országosan 9306-ot, pedig 27 kópiával indult. A 3D-s rajzfilmet Sipos József Márai-feldolgozása is megelőzte 5319 nézővel Budapesten. A hétvége legnézettebb filmje a fővárosban Az utca királyai lett, bár közönségfilmhez képest gyenge eredménnyel, 8784 nézővel, 2. a Bolondok aranya 8649 nézővel.

"Elég gyenge volt a forgalom az összes film tekintetében is, mert a jó idő miatt sokan inkább a szabadba mennek. Ez jó eredményenk tekinthető" - vélekedett Csurdi Gábor, a Budapestfilm forgalmazási igazgatója. Ennek ellentmond, hogy a szombaton rendezett Mozifanatikusok Éjszakája rendezvényre már az indulásának órájában elkelt a 6000 jegy. Gát György producer korábban több százezres látogatottságot szeretett volna elérni, ami Csurdi szerint túlzás. "30-50 ezer ember között várjuk a végén" - árulta el Csurdi, aki 60 ezres nézőszámban is reménykedik, mert ennyire kértek állami támogatást az MMKA forgalmazási pályázatán.

A 600 millióból készült Macskafogó 2-re az első budapesti hétvégén 23 ezren váltottak jegyet, országosan pedig majdnem elérte a százezres látogatószámot, de Csurdi szerint nincs értelme annak, hogy az 1,4 milliárdos költséggel készült új Vuk népszerűtlenségével vessék össze: "A Macskafogót szélesebb közönségnek szántuk, ráadásul karácsonykor mutattuk be, ami minden forgalmazó álma". A legutóbb a november közepére beharangozott filmet csak most tudták bemutatni, sok moziban néhány hete a trailert még mindig a novemberi premierdátummal játszották. "A 6-12 éves korosztályt céloztuk be, ami feltételezi, hogy a szüleiket is behozzák" - mondta Csurdi, aki ennek tudja be, hogy az első nap, csütörtökön mindössze 560-an vettek jegyet, míg hétvégén már 4800-an.

Végül egy negatív rekord: A kis Vuk lett a nemzetközi filmes adatbázis, IMDb.com olvasói szerint minden idők legrosszabb rajzfilmje 1.1-es átlaggal, ami összecseng az Indexen olvasható kritikákkal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?