Auguszta
-4 °C
2 °C

Láttunk 15 percet a King Kongból

2005.11.09. 11:24
Kapcsolódó cikkek (1)
Az óriásmajom közeledik. A forgalmazó londoni embere egyenesen Los Angelesből hozta Bécsbe Peter Jackson új filmjének egy jelenetét. Cseh, magyar, szlovák és osztrák újságírók kapkodtak levegőért.

Az Index néhány percre belepillantott az új King Kongba: Mark Viane, a filmet forgalmazó UIP londoni székhelyű európai részlegének elnökhelyettese egy 14 és fél perces jelenetet és a vadonatúj, "végleges" trailert mutatta be Bécsben, a Gumpendorfer utcai Apollo moziban.

A trailerrel ellentétben a filmrészlet még messze nem nyerte el végleges formáját: "ez még nagyon, nagyon befejezetlen", hangsúlyozta Viane a vetítés előtt. Rögtön azt is hozzátette aztán, hogy ennek ellenére "már most látszik a film nagyszabású, epikus jellege", és az is, micsoda "érzelmi hullámvasútra" számíthatnak majd a nézők Peter Jackson legújabb szuperprodukciójában.

King Kong, 2005: plakát Bécsben
King Kong, 2005: plakát Bécsben

A filmkalózokra vadászó biztonságiak elfoglalják a helyüket, kihunynak a fények, és megjelenik a Koponya-sziget bujazöld dzsungele - a közepén egy ájult Naomi Watts fekszik tépett ruhában. Watts Ann Darrow-t, a vállalkozó kedvű varietészínésznőt játssza, akit a történetben itt éppen elrabolt egy félelmetes, szőrös majom. A félelmetes, szőrös majom most egyelőre egy szürke vízfestékrajzra emlékeztet leginkább, Watts mögött pedig néha megjelenik a kötelező kék háttér vagy éppen egy belógó kamera.

A színésznő először magához tér a kábulatból, aztán megpróbál levegővé válni és elosonni a majom mellől. Nincs szerencséje: King Kongon kívül három csattogó állkapcsú dinoszaurusz is a nyomába ered. A rémült Watts aztán King Kong összeszorított markában sikoltozza végig a hosszú perceket, miközben az óriásmajom élet-halálharcot vív az éhes szörnyekkel.

A szupererős liánokon, hatalmas sziklákon, korhadt fatörzseken játszódó jelenet az utómunkák előtti átmeneti állapotában is lenyűgöző. A festékpaca-hatás csak az első percben zavaró - a többi remek, tökéletesen összerakott bunyó, ami minden pillanatában leköt, és egy percre nem ereszt. A szőrös hős végül negyedórás küzdelemben végez a dinoszauruszokkal.

Miután minden elcsendesül, Naomi Watts tétován ácsorog mellette, és amikor a másik elunja a várakozást és elindul a lány nélkül, az végre megérti, hogy King Kong mellett biztonságban van, és felkiált: "Várj!"

Ennyi a jelenet. Mark Viane az Indexnek később azt nyilatkozta, Jackson ezekben a napokban is az utómunkálatokat próbálja befejezni; a végső határidő november vége. A majdnem háromórás film világpremierje december 14-én lesz.