Hollywood újraforgatná a Kontrollt

2004.09.02. 16:36
Észak-Amerikában és Európa több országában is a mozikba kerül a tavalyi év legnépszerűbb magyar filmje, ami már DVD-n is megvásárolható. Hollywood pedig remake-et készítene a filmből.
Már biztos, hogy az Egyesült Államokban, Kanadában, Angliában, Romániában és Izraelben is bemutatják a mozikban a Kontroll című magyar filmet, hangzott el a tavalyi év legnépszerűbb magyar filmjének DVD kiadása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón. A külföldi premiereket az év végére, a jövő év elejére tervezik a forgalmazók.

Kontroll go Amerika

"A film a külföldi fesztiválokon is jól szerepelt, a Cannes-i Filmfesztiválon megnyerte az Ifjúsági Díjat, a német Fantasy Filmfesztiválon pedig több nagyvárosban is óriási sikerrel vetítették" - mondta el Hutlassa Tamás, a film producere, aki szerint ősszel az amerikai Telluride Filmfesztiválon és a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is jó esélyekkel indul az alkotás.

Hutlassa Tamás emellett megjegyezte, hogy most kezdtek tárgyalásokat a Kontroll remake-jogairól, ami iránt Hollywoodból is érdeklődnek.

"Lehet, hogy nem sokára ugyanezt a történetet híres hollywoodi színészek játsszák majd" - jegyezte meg Hutlassa.

Tele extrákkal

A DVD két változatban jelenik meg, az egylemezes kiadás is 5.1-es hanggal jön ki, a magyar piacon meglepően alacsony, háromezer forintos áron, ráadásul már ez a kiadás is tartalmazza az öt ellenőr filmhez fűzött kommentárjait.

A duplalemezes kiadás második lemezén pedig számtalan extra kapott helyet, így több filmelőzetes, kimaradt jelenetek, a filmzene még ki nem adott dalai, galériák, a szereplők és az alkotók életrajzai is megtalálhatóak, sőt megnézhetjük a rendező eddig készítet két rövidfilmjét is. Az extrákhoz úgy juthat el a néző, ha a lemezen található kvízjátékban helyesen válaszol az öt ellenőr egyike által feltett kérdésekre.