Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Krimi a Boci, boci tarka szerzőjétől

2005.08.04. 13:22
A sanzoníró krimijében női hullát kutatnak az ismert színészek. A CameoFilm már megvette a jogokat, most modernizálja A gyilkos a házban van történetét. Közönségfilm lesz a felső tízezerről.
"Megvettük a jogokat az örökösöktől, most modernizáljuk a forgatókönyvet" - mondta az Indexnek Csáky Attila , a CameoFilm producere az 1970-es
A gyilkos a házban van társadalomszatíra újraforgatásáról.

Az eredeti történetet a Csizmarek Mátyás kabarészerző és sanzoníró írta, akinek a Boci, boci tarka kezdetű alapvetést köszönhetjük, olvasható a filmhun. A sztoriból először Bán Róbert rendezett filmet 1970-ben. A legfontosabb szerepeket akkor Garas Dezső, Stanislaw Mikulski, Kiss Manyi, Márkus László, Kállai Ferenc, Huszti Péter és Zenthe Ferenc játszották, a film operatőre pedig Zsombolyai János volt.

Az új változat forgatókönyve jelenleg a modernizálás fázisában van. A történet szerint egy luxuslakópark apartmanlakásában meztelen női hullát találnak a liftben, és megkezdődik a hajsza a gyilkos után. "A film a felső tízezer világában játszódik, a politikusok, üzletemberek, sztárok világában" - magyarázta Csáky.

"Bravúros szereposztást tervezünk, de most még nem árulhatok el neveket. Leginkább a harmincas korosztályt szerepeltetjük majd, de lesznek idősebb karakterek is. Erőteljesen szatirikus hangvételű, társadalomkritikus alkotás lesz szerelmi szállal, és egy-két figura jellemfejlődésével" - vázolta a terveket a producer.

A gyilkos a házban van rendezője Herczeg Attila. A forgatás ősszel kezdődik, bemutatója pedig a 2006-os Filmszemlén lesz. A film nagyközönségnek készül: a kétszázezres nézőszámot célozzák meg az alkotók, de a költségvetése low budget: 100 millió forintnyi, amiből a fele megvan, a másik felét szponzorok és az egyik kereskedelmi televízió adják.