Gesztesi leütötte Kállóy Molnárt

2005.10.13. 20:05
Ulmann Mónikát szigszalaggal kötözték le, Kaszás Attila vadászpuskával védekezett. Benzinkútrablásnál estek túszul sztárjaink Kapitány Ivánnak, az Üvegtigris rendezőjének új filmjében. A Kútfejek egy hete forog Polgárdiban egy benzinkúton.
Késő délután érkeztünk meg a Kútfejek című akciófilm forgatásának helyszínére, egy benzinkútra Polgárdi közelében. A kút nyitva volt, és üzemelt, de Kapitány Iván rendező elmondta, hogy itt fél órával később már forgatnak. A belső tér ugyanis napokkal előtte át lett alakítva a stáb igényeihez, és plusz lámpákat is felszereltek a megfelelelő világításhoz, mindezt úgy, hogy a nappali működést se zavarják.

Klikk a képre!
A kuncsaftokat lassan felváltották a színészek: először Ulmann Mónika, majd pár perccel később Kállóy Molnár Péter, Fenyő Iván, és az operett-musical szakon frissen végzett Holecskó Orsolya érkezett meg. Este fél 6 van, nemrég ébredtek, és most reggelig dolgozni fognak, a film ugyanis éjszaka játszódik.

"Lesz benne vér, lövöldözés, krimi, szerelem és nevetés" - mondta Kapitány Iván a történetről, ami szerint a benzinkúton különféle emberek ragadnak egy fegyveres támadás miatt. A körítést egy VB döntő adja: rendszeresen hallunk majd tévén keresztül a közvetítésből részleteket. Kapitány az Index megjegyzésére elismerte: akár több száz filmet is fel tud sorolni, ami hasonló sztorival indul, de az a célja, hogy "mégis legyen egy kiszámíthatatlan varázsa a filmnek".

Színészekre írták a terroristákat

"A karakterek egy része gyakorlatilag a színészekre íródott, figyelembe vettük, hogy ki fog eljátszani egy-egy adott szerepet, De akadnak olyanok is, akiket egy hosszú és fárasztó casting-sorozat után választottunk ki" - tette hozzá a rendező. Az említett színészeken kívül Gesztesi Károly, Dörner György és Kaszás Attila neve is szerepel a stáblistán. De hogy közülük melyik színészre öntötték a szerepét, azt Kapitány nem árulta el, mert az "szakmai titok".


Tekintse meg képeinket!
Fenyő Iván, aki nemrég Amerikában tengerészgyalogosként ugrált Sam Mendes filmjében, most a főszereplő életunt reklámgurut alakítja, aki túszul esik. "Mindenki nagyon profi, az egyetlen szembeötlő különbség az amerikai forgatással, hogy itt sokkal gyorsabb a tempó. Ott egy ugyanilyen hosszú filmet akár 2-3 hónapig is forgatnak, a Kútfejekkel alig 3 hét alatt végzünk". Fenyő egyébként pár nappal a forgatás után utazik vissza a tengerentúlra, ahol október 25-én lesz a bemutatója a Jarhead című filmnek.

'Alig tudtunk lecuccolni a sínekről'

Kállóy Molnár Péterrel is beszélgettem. A kopaszra nyírt színész egy olyan rabot alakít a filmben, aki nem szabad akaratából szökött meg a börtönből, csak hozzá volt bilincselve Gesztesi Károlyhoz. Gesztesi persze leüti és magával cipeli. Mikor Kállóy magához tér, éppen egy vasúti sínen fekszik. A színész ezt a jelenetet ecsetelte az Indexnek: "Velünk volt a MÁV egyik munkatársa, aki rendszeresen szólt, ha jött egy vonat. Ilyenkor pár percünk volt csak arra, hogy mindent lecuccoljunk a sínekről." Később Kállóy és Gesztesi ejti túszul a benzinkútnál a felsorolt színészgárdát. Ulmann Mónikát, a benzinkutas feleségét még szigszalaggal is megkötözik.


Klikk a képre!
"A forgatókönyv sok apró részlete már jó ideje megvolt a fejemben - mondta még a rendező, aki társforgatókönyvírója is a filmnek. - Ezt a kezdeményt fejlesztette tovább egy tehetséges forgatókönyvíró-hallgatókból (Orosz Dénes és Gergely Zoltán), és írótársainkból (Seregi László, valamint Búss Gábor Olivér) álló csapat". A jelenteket a rendező elmondása szerint maguk között felosztották az írók, mindenki megírta a sajátját, majd végül közösen összefésülték az egészet.

Este 8-9 körül indultunk vissza Budapestre, még a tetovált karú Gesztesit is megláttam egy pillanatra, de vele nem sikerült miniinterjúznom. A forgatás csak távozásunk után kezdődött, hogy reggel 6-ig tartson. A benzinkút pedig ezután nyithatott ki újra.

A film 170 millió forintból készül, a bemutató pedig a következő év január-februárjára várható. Kapitány reméli, hogy több százezer néző megnézi majd a mozikban, ahogy előző filmjét, az Üvegtigrist is, aminek a folytatását Rudolf Péter már nélküle készíti.