Nehezen jön világra a kis Vuk

2007.11.12. 23:53
A jövő héten került volna mozikba A kis Vuk, a plázákban már meg is jelentek a merchandise-termékek, a Bors be is harangozta a premiert, de megint csúszik. Információink szerint még a vágást is csak decemberben fejezik be. Kérdés, bemutatják-e idén a 3d-s rajzfilmet, ahogy szerződésben is vállalták, és ha igen, hogyan.
Galéria

November 22-én került volna a mozikba a 3D-s Vuk, de információink szerint csak december végén jut el a vágóhoz az utolsó jelenet.

"Bizonytalan időpontra halasztottuk A kis Vuk premierjét. Minden egyéb információval a filmet kell keresni - nyilatkozta a csúszásról Csurdi Gábor, az animációt forgalmazó Budapest Film forgalmazói részlegének vezetője, és megjegyezte. - Ez minket is váratlanul ért." Arra a kérdésünkre, hogy a többszöri halasztásnak lesz-e következménye, hisz egyszer már húsvétra és szeptemberre is beharangozták a filmet, Csurdi annyit válaszolt: "A cégeink között vannak szerződések, amik ezt szabályozzák, de a tartalmuk üzleti titok."

A Bors múlt csütörtöki számában (kép lejjebb) is novemberi premierrel kecsegtetik az olvasóközönséget, és érdemes megfigyelni, hogy a cikk mellett közölt hat képből az új, 3D-s Vuk mindössze egyen látható, az összes többit Dargay rajzfilmjéből vették át. Bár az idős rajzfilmes a figurái jogát nem adta Gát produkciójához, csak ifjabb Fekete István regényének jogait vették meg 3,5 éve, a film nemcsak Vuk-sorozat folytatásaként van beharangozva, hanem az eredeti figurákat is igénybe veszik a promóciónál. Gubás Gabi, a cirkuszi igazgató lányának szinkronhangjának képe alatt meg ez a szlogen áll: "szerette a régi Vukot, de megkedvelte az újat is". A cikkből azonban kiderül, hogy még maga sem látta az újat.

Jönnek a fájdalmak

A halasztásról kis Vuk rendezője és producere, Gát György elmondta, hogy egyébként szerződés köti őket a 2007-es premierhez, és ennek megfelelően még idén be is mutatják a filmet.

A közelgő bemutató ellenére a forgalmazó még nem tudja pontosan, hány kópiával indítanák A kis Vukot: "Mi kiajánlottuk a moziknak, és ezek alapján 25 kópiára lett volna igény. Lehet, hogy harmincra is lett volna, de mire ezt pontosan eldöntöttük volna, a produkció elhalasztotta a premiert, úgyhogy ezt már nem fogjuk megtudni". Információink szerint 2007-ben A kis Vuknak már csak egy sima vetítése lenne egy artmoziban vagy egy iskolai teszvetítése december végén, és a több kópiás, rendes forgalmazás csak jövőre indulna. A producer erről annyit mondott: "Harminc kópiával indulunk, illetve 2007-ben nem tudom mennyivel, de a filmet harminc kópiával vetítjük majd".

"Az utolsó pillanatokban vagyunk, most jönnek a szülési fájdalmak. Már számolnak az orvosok" - ecsetelte optimistán Gát a produkció helyzetét egy költői képpel. Elmondta még, hogy az animáción most 70-80 fő dolgozik: "Reggel ötig, hétig megy a munka, és legkésőbb délelőtt fél tízkor kezdünk megint." A bemutató pontos új időpontját ezen a héten tűzik ki, és Gát szerint a külföldi premierek is mostanában dőlnek el. A forgalmazó képviseletében Csurdi viszont arról beszélt, hogy a kópiaszámot optimális esetben a filmet megtekintve lenne érdemes meghatározni: "nekünk egy hónappal ezelőtt egy negyedórás promóanyagot mutattak. Ennél többet mi sem láttunk" - mondta. Mi úgy értesültünk, hogy a film csak december második felében kerül ki a vágótól, a forgalmazó így addig sem láthat belőle többet.

A mozikban közben már fut a "rendes, végleges előzetes", nekünk viszont a Budapest Film ezt azért nem adta oda, "mert még novemberi bemutató dátuma van rajta". Gát György szerint csak annyi szerepel rajta, hogy "hamarosan jön". És ez az, ami biztos A kis Vuk körülötti kálváriában.