A luxusprosti visszatér

2007.03.06. 09:52
Végre elkészítik a nálunk Szigorúan bizalmas címen futó Oscar-díjas LA Confidential folytatását, és rögtön kettőt, írta a TMZ. Az egyik a már bevált Russell Crowe és Guy Pearce főszerepésével, a másik George Clooney-val próbál meg sikereket elérni.

A Szigorúan bizalmas folytatásának érdekessége, hogy rögtön kétféle változat készül belőle. Az egyik az eredeti stáb a keményfejű zsaru, Russell Crowe és a fiatal nyomozó, Guy Pearce főszereplésével áll újra össze, és Kim Basinger sem utasítaná vissza ahírek szerint a számára óriási sikert hozó film folytatását. A Narkó és a hamarosan a mozikba kerülő Füstölgő ászok rendezője, Joe Carnahan George Clooney-val készíti saját folytatását White Jazz címen.

Az 1997-ben Curtis Hanson rendezésében készült Szigorúan bizalmast kilenc Oscar-díjra jeölték, de végül kettőt vitt haza, köztük Kim Basinger a legjobb színésznőnek járó díjat a menő prostituált megformálásáért. A színésznő jelenleg a While She Was Out című független thrillert forgatja, amiben az életéért kell küzdenie.

Ez hogy lehetséges?

"Már hónapokkal ezelőtt hallottam a híreket a folytatásról. Az író, Ellroy és én beszéltünk is róla, még Exley nevét is meg kellett változtatni, mert a New Regency birtokolja a jogokat" - írta blogján Joe Carnahan. James Ellroy négy regényt írt Los Angelesről, ezek közül a harmadik volt a Szigorúan bizalmas, a negyedik pedig a White Jazz..

"Remélem, valami igazán jót hoznak össze belőle, mert az öcsém, Matt nagyon ütős forgatókönyvet írt a White Jazzből" - írta Canahan, aki elárulta: "Minden tiszteletem Hansoné és Helgelandé, mert a Szigorúan bizalmas fantasztikus volt."


"Nagyon eltérő lesz a filmem, ezt ígérhetem. George Clooney Dave Kleinként úgy felrázza az 1958-as Los Angelest, amilyet még nem láthattatok és a továbbiakban sem fogtok" - ígérte Carnahan.