Lebutítva került ki a Macskafogó 2-előzetes

2007.10.10. 11:17
A producer nem bánja, hogy a gyártót megelőzve tette fel egy júzer tegnap a netre a Macskafogó 2. - A sátán macskája gyengébb minőségű előzetesét, aminek a linkjét aztán a rajzfilmet forgalmazó Budapest Film maga küldte szét a sajtónak. Másfél éve tart izgalomban minket, hogy mutatnak majd 21 év után Grabowski és társai. Jól.
Minőségi képek.Klikk!

Huszonegy év után visszatért a jó öreg "Borovski, ööö, Grabowski", akit újabb küldetésre rángatnak elő az egerek már a Youtube-ra feltöltött gyengébb képminőségű traileren is. A produkció csak ma akarta kiadni a Macskafogó 2 előzetesét, de a forgalmazó Budapest Film észrevette, hogy egy NickGrabowsky nevű júzer beelőzte őket, és tegnap délután körbeküldte az url-t.

"Egy lebutított verzió került fel a Youtube-ra - mondta az Indexnek erről Salamon Eszter, producer. - A mi oldalunkon jobb verzió van". (Kipróbáltuk, és a videó itt nem működik, a szerk.) A produkció külsős vágókkal készíttette ezt az előzetest, "ők mégiscsak friss szemmel látták az anyagot". Még hozzápasszintják a zene végleges változatát, aztán a mozikba is szétküldik.

Már fogadnak a nézettségre

Bár nekünk rögtön a gyenge képminőség tűnt fel, rögtönzött tesztközönségünket teljesen magával ragadta az előzetes. Mr Teufel még mindig lekezeli Safraneket, Lusta Dick újra kész szolgálatot tenni az egereknek, és a vérszívó denevérsógorok is megjelennek, igazán csak a ratracerrel járó bérpatkányok hiányoznak. Ja, és ahogy bejelentettük: Csinoszan tényleg felszívódott, úgyhogy a múltkori happy end ellenére az agglegény egérből nem lett pedáns családapa, de amúgyis csak azt várják tőle, hogy ismét megmentse a világot.

Az előzetesben az első részben megszokott szinkronhangok mellett (Sinkó László, Haumann Péter és Benedek Miklós) az új hangokat is letesztelhetjük: Rudolf Péter ugye a főszereplőt, Stanley-t, a nagyszájú újságíróegeret szinkronizálja, Darvas Iván pedig Kállai Ferenc helyett ugrott be a tolókocsis Bob Poljakoff szerepébe. "Most a zörejezésnél és a zenefelvételeknél tartunk. A rajzok elkészültek, még minimális javítások vannak" - mondta a rajzfilm állásáról a producer.

"A Budapest Filmnél már fogadásokat kötnek, hogy 400 vagy 600 ezer nézője lesz a filmnek - árulta még el. - Mi nagyon reméljük, hogy félmillió körüli nézőszámra számíthatunk." A premiert december 20-án tartják, a 600 millió forintból, hagyományos és 3d technikával vegyesen készülő filmet 30 kópián forgalmazzák majd itthon.