Mel Gibson nem kér bocsánatot

2007.03.26. 16:51
Mel Gibson Apocalyptóját már korábban is érték kritikák, de most egy egyetemi előadáson elpattant a húr. A nyáron zsidózáson kapott rendező beszólt a filmet kritizáló adjunktusnak.

Mel Gibson keményen odaszólt Alicia Estrada adjunktusnak, miután megzavarta vendégszereplését a dél-karolinai egyetemen, írja az E! Online. "Kapja be, asszonyom, és csinálja meg a maga filmjét!" - vetette oda az Oscar-díjas Gibson, majd az értetlenkedő tanárnőt kikísérték a teremből.

Alicia kezdte

Gibson az Apocalypto vetítése után válaszolt a diákok és az érdeklődők kérdéseire. Mikor Alicia Estrada került sorra, azzal vádolta a rendezőt, hogy filmjében rasszista módon ábrázolja a majákat, és azt is megkérdőjelezte, hogy Gibson utánajárt a maják történelmének. Gibson akkor vesztette el a türelmét, amikor a tanárnő és az őt kísérő maja közösségi vezető kisajátították a mikrofont.

Az Apocalyptót korábban is érték hasonló kritikák, a decemberi bemutató előtt maja aktivisták tiltakoztak amiatt, hogy a film vadembernek állítja be az őseiket.

Most nem lesz bocsánatkérés

"Mel Gibson nem fog bocsánatot kérni - jelentette ki a szóvivője, Alan Nierob. - Alicia Estrada gorombán viselkedett, megzavarta az előadást, ezért a szervezőknek ki kellett vezetniük őt a teremből." A rendező nyáron hasonló helyzetbe került, amikor részegen zsidózott. A sajtó által felkapott eset után Gibson nyilvánosan bocsánatot kért, és zsidó közösségek vezetőivel is találkozott, hogy megbánását bizonyítsa.