Gibsont a bilincs sem állította le

2006.07.30. 13:09
Ittas vezetésen és gyorshajtáson kapták Kaliforniában péntek reggel Mel Gibsont, a Passió című bibliai film hollywoodi rendezőjét. Bár vasárnap már bocsánatért esedezett, a jegyzőkönyv szerint Gibson annyira tombolt letartóztatásakor, hogy meg kellett bilincselni, de a dühöngő sztár a kocsiban sem bírt magával, zsidózásba kezdett a hátsó ülésen, majd a cellában maga alá vizelt.

Hét órát ült a dutyiban pénteken, vasárnap pedig már bocsánatot kért az ittas vezetésen kapott Mel Gibson, akinek botrányos viselkedését a rendőrök sem akarták nagy dobra verni.

Mel Gibson sportkocsijával a Malibu környéki óceánparti autópályán péntek reggel óránkénti 145 kilométeres sebességgel hajtott a megengedett 120 (70 mérföld) helyett, amikor a Los Angeles-i serif egyik járőre megállította.

Nem bírt magával


Gibsonról a szondáztatáskor kiderült, hogy erősen ittas állapotban van. A sztár ettől teljesen kétségbe esett: "Elbasztam az életem!" - ismételgette a négyoldalas, hangfelvétel alapján készült jegyzőkönyv szerint, ezért az intézkedő rendőr, James Mee felajánlotta neki, hogy inkább megbilincseli, ha nem tud együttműködni. (A jegyzőkönyvet a TMZ nevű hollywoodi lap szerezte meg.)

A színész ezt a szolgáltatást nem akarta igénybe venni, de mivel már a járőrkocsiba sem akart beszállni, Mee megbilincselve ültette végül a hátsó ülésre. Nem sokkal később Gibson dühöngeni kezdett és az előtte lévő üléseket ütögette.

"Te Kib***ott geci, széjjel b***lak!" - üvöltözte a rendőrségi beszámolók szerint, majd azzal fenyegette meg a rendőröket, hogy mivel "egész Malibut ő birtokolja", minden pénzt meg fog mozgatni, hogy az intézkedő rendőröket is megvegye magának.

Maga alá vizelt

Következő dührohamában kezdett el zsidózni: "Kib***ott zsidók! A zsidók felelősek az összes háborúért - mondta, majd a rendőrökhöz fordult: - Maguk zsidók?" Gibson állapota miatt a járőrök be is szóltak a serif irodájába, hogy videokamerával várják a dühöngő sztárt, hátha attól lecsillapodik, de nem ez történt: "Mi a faszt képzelsz magadról, mit csinálsz te?" - kérdezte a felvételeket készítő tiszttől. "Mit nézel, csöcsös?" - mondta az egyik rendőrnőnek, amikor észrevette őt.

Gibsont végül egy cellába dugták, ahol előbb a bilincsben vizeléssel akadtak problémái, ezért a mosdóba kellett vinni, majd mivel a kötelező papírmunkával sem sikerült megbirkóznia, elvitték egy detoxikáló szobába, ahol kijózanodott.

Két jelentést írtak

A TMZ rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, James Meenek két jelentést kellett készítenie. A járőr felettesei ugyanis megparancsolták neki, legyen egy olyan jelentés is, amiből kihagyja az ügy kényesebb részleteit.

Az ötvenéves Gibsont végül ittas vezetésért és gyorshajtásért vették őrizetbe, majd hét órával később 5000 dolláros (egymillió forintos) óvadék fejében bocsátották szabadon.

"Egész felnőtt életemben küzdöttem az alkohollal" - vallotta be egy szombati interjúban az egyébként bigott katolikus színész, és bocsánatot kért a rendőröktől a letartóztatás során tanúsított "megvetendő és ellenséges" viselkedéséért is, holott "ők csak a munkájukat végezték".

"Elvesztettem a kontrolt - mondta - Szerencsém volt, hogy feltartóztattak, mielőtt sérülést okoztam volna valakinek. Megvédtek önmagamtól."

A Halálos Fegyver sztárja 1995-ben kapott Oscar-díjat A Rettenthetetlenért, és 2004-es A Passió című bibliai filmje az év legnagyobb üzleti sikere lett. Az antiszemitizmussal is vádolt film, Jézus Krisztus életének 12 óráját mutatta be arámi és latin nyelven mostanáig 600 millió dolláros bevétellel.