Courtney Love lesz a Mély Torok sztárja

2005.03.31. 13:25
Egy legendás pornósztárt alakítva tér vissza a vászonra Courtney Love, a hirhedt rockénekes - írja a Guardian. Kurt Cobain özvegye Linda Lovelace-t alakítja, a Mély Torok (Deep Thorat) című kultikus pornófilm egykori sztárját.
Courtney Love főszereplésével készítenek életrajzi filmet az 1972-es Deep Throat című kultikus pornófilm sztárjáról, Linda Lovelace-ról. A pornósztár életét két éven belül a mozirajongók is nyomon követhetik 17 éves korától pornós karrierjén és az azt követő harcos feministaként töltött évein át 2002-es haláláig. A filmből természetesen az sem marad ki, hogy az 53 évesen autóbalesetben elhunyt Linda szűkösebb utolsó éveiben ismét visszatért a pornómagazinok oldalaira.


Courtney Love
A Mély Torok (Deep Thorat) című népszerű pornófilmet a hetvenes években az Egyesült Államok 23 államában tiltották be a Nixon kormányzás alatt. A klasszikus pornófilm hatszázmillió dolláros bevételével azóta a műfaj legjövedelmezőbb filmje lett. Idén újra felkerült az amerikai vásznakra.

A film körüli eseményeket feldolgozó, 2004-es Inside Deep Throat című dokumentumfilmet is vetítik az amerikai mozik, sőt a berlini filmfesztiválon is bemutatták. A most zajló budapesti Titanic filmfesztivál programjában is szerepelt volna a Filmdokk szekcióban, de a kópia technikai okok miatt nem érkezett meg.

Nem ez az első alkalom, hogy Courtney Love a pornóipar egy híres alakját formálja meg a vásznon. Larry Flynt, a provokátor (The people vs. Larry Flynt) című filmben Althea Leasuret alakította, a pornó kiadó Larry Flynt feleségét. A rockénekesnőt alakításáért 1996-ban Golden Globe díjra jelölték.