Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Csoportterápiás film készült a Metallicáról

2004.07.12. 11:18
"Mindnyájan nagyon megkönnyebbültünk, hogy végre megjelenik a film" - mondta megnyerő mosollyal a Reutersnek a Metallica basszusgitárosa, Robert Trujillo a manhattani Street Theaterben, az együttes tagjairól készült dokumentumfilm bemutatóján.

"Hatalmas nagy élmény volt ez mindannyiunk számára" - tette hozzá őszintén a rocker, nem alaptalanul. A film hatalmas, vagy legalábbis sokkoló élmény lehet mindenki számára, aki a metálosokat zord, szőrös mellkasú, sörszagú alakoknak ismeri. A filmen halálhörgés, csirkefejezés és stage diving helyett ugyanis szépen felépített csoportterápiával ismerkedhetnek meg a nézők.

Lélek és pénz

A film nem titkos kamerákkal készült egy régi gyárépületben, ahová lopva surrantak be az együttes tagjai, hogy bőrdzsekijeiket ledobva egymás vállán zokoghassák ki magukat, egy pszichológus irányítása mellett. A "Metallica: Some Kind of Monster" című film nem csak az együttes tagjainak tudtával, de egyenesen pénzügyi részvételével készült.

A lélek nagyon fontos Lars Ulrich, James Hetfield és Kirk Hammett azért szállt be a produkcióba, hogy elkerüljék, harmadrangú csatornák valóság showjaként forgalmazzák a számukra sokat jelentő alkotást. "Mi mint csoport is úgy éreztük, hogy a filmünk különlegesebb ügy ennél" - vallotta be őszintén Trujillo, aki már a film forgatása alatt csatlakozott az együtteshez.

Őszinte kritika

A szívélyes légkört Ulrich törte meg némiképpen, mikor a hálálkodó nyilatkozatok közepette kijelentette: "Én egyedül a Metallicának szeretnék köszönetet mondani. Magunknak köszönöm ezt a dolgot! Senki nem szart be, és kezdett más ügyekbe. Még mindig találok olyan részeket a filmben, amiket nehéz nyugodtan végignéznem, és ezért büszke vagyok, hogy voltunk elég tökösek végigcsinálni" - mondta őszinte rocker mentalitással a dobos.

A film utáni partin, a Gramercy Park Hotelben a bőrdzsekis srácokkal együtt ünnepelte a lélek győzelmét a nyers gitárszólók felett Sean Penn, Robin Wright Penn, David Spade, Eva Mendes, és Julian Schnabel.

A pénteken bemutatott dokumentumfilm a szerénynek mondható 45 ezer dollárból készült.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?