Don Johnson utódja berezelt

2006.07.28. 17:47
Michael Mann rendező felelevenítette egykori Miami Vice sztoriját, hogy újra bevezesse a nézőket a két kultfigura nyomozásaiba, írja a Miami Herald. Szakadó esőben jelent meg a film csütörtök esti premierjén többezer rajongó előtt a két főszereplő, Jamie Foxx és Colin Farrell a londoni Leicester Square-en.
A nyolcvanas évekbeli tévésorozatok szélesvásznas debütálásának újabb állomása a Miaimi Vice. 22 évvel az első leforgatott részek után tért vissza a Sonny Crockett-Rico Tubbs nyomozópáros. Az európai premieren a szervezők pálmafákkal érzékeltették a brit fővárosban a floridai hangulatot. "Rajongtam a sorozatért, de a film is jól sikerült" - mondta autogrammosztás közben az Oscar-díjas Foxx az újságíróknak.


Farrel és Foxx a londoni premieren
Michael Mann a sorozat producere döntött úgy, hogy rendezőként éleszti fel újra a sztorit. Collin Farrellre Sonny szerepét osztotta, aki hasonló csábító attitűdökkel alakítja a zsarut, mint anno Don Johnson. Az eredeti sztár kiesése csalódást jelenthetett az igazi sorozatfanoknak, de 1984 és 89 óta Johnson kiöregedett a szívtiprói szerepkörből és nehezen vette volna az üldözős jeleneteket is. Farrell egyébként kábítószerellenes ügynököt alakít.

"A szerephez való felkészülés alatt floridai rendőrtisztek vittek el egy valódi bevetésre, amikor kolumbiai drogdílerektől vettek meg vagy 40 kiló kokaint - nyilatkozta a premieren Farrell. - Velük mentem és azt hittem, az egész igazi, aztán amikor a pisztoly előkerült, rögtön a földön voltam. Amikor visszanéztük a felvételt, tök komolyan meg tudtam mondani, melyik volt a pillanat, amikor felfordult a gyomrom - aztán elszívtam úgy 17 cigarettát 20 perc alatt." Az álakciót egyébként a film rendezője szervezte meg.

Farell és társa, Foxx kiegészül a filmben még Gong Livel és Naomie Harrissel, akiket az Egy gésa emlékirataiból ismerhetünk. A film a kritikák szerint jóval komolyabban veszi a nyomozósdit mint elődei, nincs szó ingben rohangáló jóképű dzsigolókról. A kemény akciójelenetekre és várható brutalitásra pedig a 18-as korhatár a garancia.

A film magyar premierje augusztus 24-én lesz.