Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Ismét játszik Michael J. Fox

2008.07.16. 11:29
Ismét játszik Michael J. Fox, ezúttal tévésorozatban . A Vissza a jövőbe-trilógia egykori főhőse az FX csatorna Rescue Me című sorozatának négy epizódjában vállalt szerepet.
Fotó - AFP

A 47 éves színész ritkán áll kamera elé, amióta 2000-ben a kilenc évvel korábban diagnosztizált Parkinson-kór visszavonulásra késztette. Állapota annyira súlyosbodott, hogy egyre kevésbé tudta mozgását koordinálni.

A most vállalt szerepe szerint egy tolókocsiba kényszerült férfit alakít. Ezt megelőzően két évvel ezelőtt egy másik sorozatban egy rákbeteg milliárdos üzletembert személyesített meg. A Rescue Me négy epizódja, amely a sorozat ötödik évadjának része lesz, várhatóan 2009 tavaszán kerül az amerikai nézők elé.

Michael J. Fox alapítványt hozott létre a Parkinson-kór kutatásra, amely már több millió dollárt gyűjtött össze e célra. A színész egyben szószólója az őssejtkutatásnak, amely révén a szakemberek szerint többek között éppen ennek a ma még gyógyíthatatlannak tekintett betegségnek találhatják meg a gyógymódját.