Konstantin
10 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Visszavonult Gojko Mitic

2006.07.05. 13:01
Az NDK indiánfilmek sztárja hatvanhat évesen, utoljára játssza el Winnetout a Bad Segeberg-i ünnepi játékok színpadán.

Visszavonul az NDK indiánfilmek sztárja, az annak idején Jugoszláviából importált Gojko Mitic, aki utoljára azért még eljátssza Winnetout a Bad Segeberg-i ünnepi játékokon. A Népszabadság értesülései szerint Mitic a Winnetou III-al távozik, amit eddig még soha nem játszottak szabadtéri színpadon. A darabban Winnetout halálos lövés éri, és Old Shatterhand karjaiban hal meg. A darabban egyébként nyolcvan szereplő és húsz ló eleveníti majd meg a vadnyugatot.


Gojko Mitic most

Mitic síoktatóként élt Jugoszláviában, majd kaszkadőr lett, és egy éppen arra járó kelet-német stáb fedezte fel az indiánfilmek számára. Először 1963-ban játszotta el Winnetout, azután több mint két tucat indiánfilmben szerepelt, de volt Robin Hood és D'Artagnan is.

Mitic a berlini fal leomlása után sem maradt munka nélkül, tévéműsort vezetett, és a Bad Segeberg-i szabadtéri játékokon majdnem ezer előadáson lépett fel, ahol több mint 3,4 millió néző látta. A szerb származású színész a hatvanon túl is lovagol, verekszik és veszélyes mutatványokat hajt végre a színpadon, visszavonulását sem korával indokolja, hanem azzal, hogy véleménye szerint a mai fiataloknak másfajta hősök kellenek.

A hatvanhat éves Mitic a Népszabadság cikke szerint azért kisebb filmszerepeket ezután is vállalna még, de inkább utazni szeretne, mivel állítása szerint tizenöt éve nem hagyta el Berlin környékét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!