Michael Moore folytatja Bush-ellenes filmjét

2004.11.12. 11:01
A Fahrenheit 9/11 folytatása Bush gyanús üzleti ügyeit teregeti majd ki. A Busht szívből gyűlölő dokumentumfilmes már meg is állapodott a még el sem készült Miramax-szal a film forgalmazásáról.

Világszerte nagy vihart kavaró filmjének, a Fahrenheit 9/11-nek folytatására készül Michael Moore. #

Mint a Hollywood Daily Variety című amerikai magazin írta, Moore már meg is állapodott Harvey Weinsteinnel, a Miramax stúdió alapítójával, hogy rögtön nekilát a George W. Bush amerikai elnök gyanús üzelmeit pellengérre állító filmpamflet újabb epizódjának, amely a tervek szerint három év múlva kerülne a mozikba.

Moore kifejtette: nevelni kell az amerikai népet, amely, annak ellenére, hogy figyelmeztette George W. Bush második elnökségének veszélyeire, 51 százalékban rá szavazott a John Kerry demokrata párti jelöltre leadott 47 százalékkal szemben.

Kommunikációs csatornák

"Az amerikaiak 51 százaléka információhiányban szenvedett, ezért fel akarom őket világosítani. Nem mondták meg nekik az igazságot. Mivel a kommunikációs szektorban dolgozunk, most rajtunk a sor" - mondta a rendező.

A Fahrenheit 9/11 azzal vádolja Bush elnököt, hogy hazudott az iraki háború valódi okaival kapcsolatban, és ellenséget tévesztett Szaddám Huszein elleni támadásával. A film májusban Cannes-ban elnyerte az Aranypálmát és nagy sikert aratott szerte a világon, így az Egyesült Államokban is. Az alkotás szerepel az Oscar-díjra jelöltek listáján.

Michael Moore közben egy másik dokumentumfilmre is készül. Címe Sicko, és az amerikai egészségügyi rendszer hiányosságait pécézi ki.