A Fahrenheit 9/11 DVD-n és videón

2004.08.17. 14:02
Bármennyire is szeretné, George W. Bush egy pillanatra sem feledkezhet meg Michael Moore rekordbevételű, kormányváltó céllal készült filmjéről -- a Fahrenheit 9/11 hamarosan DVD-n és videón is kapható lesz az Egyesült Államokban.
A hétfői bejelentés nem okozott különösebb meglepetést; Moore májusi, Cannes-i nagydíja óta gyakran beszélt arról a tervéről, hogy a nagy port kavart dokumentumfilmet még az amerikai választások előtt megjelenteti DVD-n.

Bombasiker

Michael Moore
A film forgalmazója, a Lions Gate még nyár közepén bejelentette, hogy a kasszasiker miatt az év végéig játsszák az amerikai mozik a Fahrenheit 9/11-et és emiatt felmerültek kétségek a DVD-kiadással kapcsolatban. Most azonban úgy tűnik, az eredeti terveknek megfelelően az amerikai elnökválasztások előtt egy hónappal már kapható lesz a boltokban a republikánusok rémálma.

Moore filmje csak Amerikában 115 millió dolláros bevételt hozott és ezzel beállította a legtöbbet hozó dokumentumfilm rekordját. A DVD a Sony tulajdonában lévő Columbia TriStar gondozásában jelenik meg, október 5-én.

Egy kis plusz

A DVD-extrák között látható lesz egy rövidfilm a Fahrenheit 9/11 forgalmazása körüli problémákról, egy másik rövidfilm Lila Lipscombról, a film egyik fontos szereplőjéről, akinek a fia Irakban esett el, valamint eddig be nem mutatott felvételek a fogolykínzásokról elhíresült Abu Graib börtönről.

Moore egy kisfilmet is készített arab származású amerikai komikusokról és arról, hogyan változott meg az életük a szeptember 11-ei terrortámadások után.

Ezeket az anyagokat a Fahrenheit 9/11 DVD-kiadásán láthatják a nézők először.