Ramóna és Palika lepipálta a színészeket

2005.06.11. 10:50
Szabó Győző Oroszlán Szonjával viccelődött, Árpa Attila parkolási rekordot döntött, Ramóna és Palika pedig beindította a hobbitokat. Színészek és Barátok közt-ös sztárok pecsételtek moziünnepes kuponfüzetet pénteken este a Mammutban.
Kezdetben csak Oroszlán Szonja ücsörgött magányosan, nyolc-tíz fotós társaságában egy kis asztalnál, hogy ha egy néző odajönne, lepecsételje a Moziünnepre szóló kedvezményes kuponfüzetét a beharangozó pr-eseményen. Oroszlán zavartan kergette el a lencséket, mert egyedül volt, miközben a háttérben csak Darth Vader szuszogott egy kijelzőn. Plexi mögé nem ülhetett, ahogy a később megérkezett színészek is csak a fotósok kedvéért pózoltak a fülkében, mert a jegykiadó számítógép kezelését nehéz lett volna megtanulniuk.


Tekintse meg képeinket!
"Árpa Attila parkolóhelyet keres, Nagy Ervin a dugóban ül, Szabó Győző meg majd jön" - magyarázta Falvai Györgyi, a szervező Upperstudió sajtóreferense a gyenge kezdés okait. Addig is rövid diskurzusba keveredtünk, Falvai ismét elmondta, hogy a tavalyi magyarországi Moziünnep lepipálta a francia társrendezvényt látogatottságban és hogy idén is nagy sikerre számítanak, és remélik, hogy a június 16-19-ig tartó ünnep alatt legalább háromszorosára nő a mozilátogatók száma.

Hogy milyen elv szerint hívták meg a mostani akcióra a színészeket? "Azt hívtuk, aki éppen ráért, és nem a Pécsi Országos Színháztalálkozón játszik" - válaszolta. Persze ez csak az első körre vonatkozott.

Legjobb segg

Nagy Ervin közben csatlakozott a rendezvényhez, pontosabban a fal mellett ácsorgókhoz, mert láthatóan a Barátok köztre szokott közönség nem ismerte fel. Én legutóbb a Katona József Színházban láttam: a Félkegyelműben játszotta Rogozsint, a "szarrá iszom magam, és kucsmát csapkodok" orosz kanját. Legalább tíz percig nem is értettem, miért hívták meg egy pr-eseményre, de a szomszéd nőtársaság elárulta: a Szezon című filmben kiderült, hogy övé Magyarország legjobb férfi segge.

A gyér számú látogató többsége menekült a kamerától. Sokan tétován topogtak, hogy akkor most mi legyen, szerepeljünk a tévében vagy ne? Statiszták meg nem voltak. Izgalmas lehetett volna ez a vidám klub délután, de csak a színészek jutalomjátéka maradt.

Legjobb jelenet például:

- Üljél le, és pecsételjél - mondta Szonja a frissen megérkezett Győzőnek.
- Pecsételjél te - válaszolta Győző.

Ezen a színészek és a fotósok nevettek, a színészek pecsételtek kicsit, majd hazamentek és persze Árpa Attila rendező is velük tartott, mert időközben leparkolt és megérkezett.

Legnépszerűbb pecsételő páros


Klikk a képre!
Már ideje is volt, hiszen megérkeztek az igazi sztárok is. Megjelent Kiss "Zsófi" Ramóna és Bruckmann "Palika" Balázs a Barátok közt-ből. Lett is azonnal nagy attrakció. Hobbitokként előtűntek az oszlopok mögött rejtőző gyerekek, hogy a frissen vásárolt jegyre pecsétet és autogramot szerezzenek.

A nagy izgalmak után Ramóna és Balázs felmentek a mozi termekhez, hogy kivegyék a részüket a jegykezelésből is."Mi kezeljük a jegyeket" - mondták gyors egymásutánban, mert a nézők a kék egyen pólós fiatalokhoz vannak szokva, nem pedig két formás cicihez és egy vicces arcberendezéshez. (Az esetükben ez lehetett a meghívás oka.)

Balázs még kamerával a háta mögött popcornt is vásárolt, de kólát nem vett hozzá. Biztos is, hogy gyötörte utána a szomjúság. Aztán szép lassan mindenki elszivárgott a tetthelyről, hogy a nézők ismét tömött sorokban álljanak a pénztárak előtt.

Szombaton Kamarás Iván és Valkó Eszter pecsételik a kuponokat, majd a Szeress most szereplői következnek. Igazi moziélmény lesz.