Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Johnny Depp húzta ki a szarból a hollywoodi stúdiókat

2006.09.05. 11:00
Ezen a nyáron három százalékkal nőtt a mozilátogatók száma az Egyesült Államokban az előző évi átlaghoz képest, és ezzel megállt a mozifilmek nézettségének csökkenése, írja a BBC. A bevétel tíz százalékát a Karib-tenger kalózai hozták.
A jegyeladási bevételek hat százalékkal emelkedtek 2006-ban, május és augusztus között ez az összeg elérte a 3,8 milliárd dollárt az Exhibitor Relations számításai szerint. Ehhez képest a tavalyi év nem adott okot a bizakodásra. 2005-ben tizenegy százalékkal kevesebben váltottak mozijegyet, mint az azt megelőző évben, a jegybevételek pedig nyolc százalékkal estek vissza. A visszaesésért akkor a filmek hanyatló színvonalát, a videojátékok, a dvd-k és az internet által támasztott versenyt és az illegális terjesztést okolták.

Idén az összes nyári jegybevétel tíz százalékát Johnny Depp részeges kalózkapitánya hozta a Karib-tenger kalózai: A holtak kincsében. A családi Disney-film hamarosan újabb rekordot állíthat fel, a stúdió szerint péntekre a nemzetközi bevétel meghaladja az egymilliárd dollárt. Ezt a határt eddig egyedül James Cameron Titanicja és A Gyűrűk Ura - A király visszatér lépte át.

Minden hétvégére egy mozifilm

"Tavaly rengeteg negatív kicsengésű cikk jelent meg a sajtóban, ami a szakmabeliek hozzáállására is kihatott - nyilatkozta az AP hírügynökségnek a Karib-tenger kalózait és a szintén sikeres Verdákat is kiadó Disney forgalmazási vezetője, Chuck Viane, majd hozzátette - Idén viszont minden pozitívan indult, és ez a tendencia később sem fordult meg."

Hasonlóan derűlátó a Sony alelnöke. "Az idei évben az a nagyszerű, hogy a közönség minden héten talált egy kedvére való filmet a mozik programjában, sőt, néha két filmre is beültek. Tavaly viszont több hétvége is akadt, amikor az emberek egy filmre sem voltak kíváncsiak" - fogalmazott.

Aktuális top

A tengerentúlon továbbra is az Olasz meló mestertolvaja, Mark Wahlberg főszereplésével készült Invincible című sportfilm vezeti a toplistákat. A film maga mögé utasította a The Wicker man című, 1973-as kulthorror remakejét, amiben Nicolas Cage egy eltűnt lány után nyomozva egy neopogány közösség sötét titkaiba nyer bepillantást.