Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rekordbevételt ért el a Pókember 2

2004.07.06. 13:54
A piros bőrszerkóba bújt Tobey Maguire annyira elkápráztatta a közönséget, annyian voltak kíváncsiak formás felsőtestére, hogy a Pókember második része minden idők legnagyobb bevételét érte el a nyitó hétvégén, pontosabban a nyitónap utáni hat napban. Persze ehhez az kellett, hogy július 4-ei ünnepi hétvégén mutassák be a filmet.
A Pókember 2 az első hat nap alatt 4152 moziteremben került bemutatásra és ezidő alatt minden idők legnagyobb bevételét könyvelhette el, ugyanis 180.1 millió dollárt kapart össze. Ezzel megelőzte az eddigi első helyezett Mátrix - Újratöltve című filmet is, amely ugyanilyen feltételekkel, tavaly ilyenkor "csupán" 146.9 millió dollárt tudott összegyűjteni. A Pókember első része az első 6 napján 144.2 millió dollárral növelte a marketingesek, az alkotók és a mozik bevételét.

#alt# Emellett még egy listán ért elég szép helyezést a film, mégpedig a péntektől-vasárnapig tartó időszakot nézve, a júliusban bemutatásra került filmek rangsorában a negyedik helyet foglalja el a 88.3 millió dolláros bevételével, kigolyózva ezáltal az azon a pozíción tartózkodó Sötét zsaruk második részét, ami 52.1 millió dollárt kaszált annak idején.

A botrány már csak a második

A lista második helyére csúszott vissza Michael Moore, botrányos dokumentumfilmje, a Fahrenheit 9/11, amely 1725 teremben került vetítésre és újabb szép kis summával növelte a haszonélvezők tárcáját, szám szerint 21 millió dollárral.

Keenan Ivory Wayans rendező munkájának gyümölcse a White Chicks című vígjáték, mely a második héten 12 millió dollárt tudott bezsebelni, ami azt jelenti, hogy a 37 millió dollárból készült film eddig összesen 47.1 milliónyit szerzett, így tehát, már megérte elkészíteni a filmet. A főszerepben a rendező 9 testvére közül kettőt, pontosabban Marlon és Shawn Wayanst láthatjuk.

A 20th Century Fox Dodgeball: A True Underdog Story című vígjátéka, Ben Stillerrel a főszerepben még a bemutató harmadik hetében is jó eredményeket ért el, ha a 10.5 milliós bevételét nézzük, amit ezalatt a hétvége alatt sikerült megszereznie. A legviccesebb az, hogy a mindössze 20 millióból készült film, már eddig több, mint a négyszeresét, 86.7 millió dollárt kaszált. Steven Spielberg legújabb filmje, A terminál azonban nem áll ennyire jól, ugyanis szintén a bemutató harmadik hetében jár, de neki mindössze 56.7 millió dollárt sikerült összeszednie.

#alt# Harry és társai története, a Harry Potter és az azkabani fogoly a bemutató utáni ötödik héten a hetedik helyre csúszott vissza a mostani hétvége 8.1 millió dolláros bevételével. A DreamWorks Stúdió kedvenc ogréja, Shrek úgy néz ki, hogy már Pókember és Jedi életére is tör. Ugyanis a hétvégi 7,9 milliós bevételével, melyet a hetedik héten sikerült elkönyvelnie, minden idők legtöbb bevételét elért filmek listáján az ötödik helyre mászott fel, megelőzve ezzel a Pókember-filmek első részét is (403.7 millió dollár), valamint emellett nagyon gyorsan közeledik a Star Wars I. - Baljós árnyak filmhez is, aki szép helyezést tudhatott magának mindeddig, a 431.1 milliós bevételével.

De nincs ok az aggodalomra, mert hamarosan mi is meggyőzhetünk arról, hogy jogosan ért-e el a Pókember 2 ilyen magas bevételt, mert a film hazai bemutatója augusztus 12-én lesz.

Cinematrix