A Moziünnep lenyomta a Star Wars III-at

2005.06.21. 12:36
Az első budapesti eredmények ismeretében, a második Moziünnepen a fővárosban 183 000 néző mozizott. Ez 10 000-el több a tavalyi rendezvény nézettségénél és egyben ez az idei legmagasabb látogatottság a mozitermekben, ami még a Star Wars III. nyitónapját is felülmúlta.
Az Arthur Dent űrkalandjairól szóló Galaxis útikalauz stopposoknak, a Star Wars III., a Sin City kultképregényadaptáció, az Ashton Kutcher főszereplésével készült A csajom apja ideges és a Csonka András szinkronizálta zebra kalandfilmje, a Pata-csata szerepeltek a Moziünnep legnézettebb filmjei között. A magyar filmek közül az Állítsátok meg Terézanyut! és a Ganxsta Zolee hóhéri közreműködésével készült Tímár-film, a Le a fejjel! értek el kiemelkedő nézettséget június 16 és 19-ig között.

Az előjátszásban vetített, a Budapest Film által forgalmazott Fekete Kefe, ami augusztus 25-től látható majd a mozikban, színültig töltötte a termeket, megelőlegezve a sikert az idei Filmszemle nyertes alkotásának.

A multiplexek közül a Palace Cinema West End emelkedik ki 34 000 nézővel négy nap alatt, míg például az Uránia mozi és a Corvin mozi látogatottsága 20-25 százalékkal emelkedett a tavalyi rendezvényéhez képest. A Mammut és a Hollywood Multiplexek kiemelten kezelték a magyar filmeket, többek között a "filmórák" megrendezésével, amely keretében rendezők - mint Herendi Gábor, Koltai Róbert, Török Ferenc - kommentálták filmjeiket a nézőknek.

Miközben az év eleje óta mért látogatottság csökkent a mozikban a tavalyihoz képest, az Upperstudio szervezte országos esemény filmkínálata, a mozikban zajló események, a kivételes éjszakai vetítések és persze a 320 forintos helyár segítségével döntötték meg az eddigi rekordokat.