Rosszul indult Bacsó utolsó filmje

2008.03.25. 15:45
Nem a prostituáltas téma miatt nézték kevesen húsvétkor A tanú rendezőjének filmjét a forgalmazó szerint, a nézőket a Horton című elefántos mese vitte el. A Majdnem szüzet még a vidéki közönség mentheti meg.

A bemutató utáni első hétvégén 1654-en látták Budapesten Bacsó Péter kurvás filmjét, ami ezzel a toplista tizenötödik helyéig jutott. Húsvét hétfőjén jobban teljesített a Majdnem szűz, ha az eredményhez ezt is hozzávesszük, akkor már 2381 nézőnél tartunk. Ez a kezdés viszont még mindig nagyon gyenge ahhoz képest, hogy Kálomista Gábor producer a díszbemutatón azt mondta, összesen 200 ezer nézőt vár a 13 kópiával vetített filmtől.

Bacsó prostituáltja először hastáncolással próbál kitörni. Klikk!

"Nem hinném, hogy ezt el fogja érni - mondta erre az első hétvége után Kálomista Zsuzsa, a Majdnem szüzet forgalmazó Hungaricom ügyvezetője, majd hozzátette. - Lehetett volna jobb is a nézettség, most abban bízom, hogy ez egy vidéki film lesz." Az első adatok szerint a fővároson kívül jobban szerették a filmet, de a teljes eredményt még ők sem kapták meg.

Még a forgalmazó is a Hortont nézte

"Az alacsony nézőszám legfőbb oka a rettenetesen nagy filmmennyiség, a hosszú hétvége miatt nagyon sokan kijöttek új filmmel - mondta. - A másik, hogy húsvétkor a Hortont nézték a családok, még mi is. Most mutatták be a 27 idegen igent is, és egy hollywoodi romantikus vígjátékkal nehéz versenyezni." Kálomista Zsuzsa azt viszont elvetette, hogy húsvétkor a kurvás téma miatt kerülték volna a filmet, amiről a rendező azt nyilatkozta, hogy ez volt az utolsó. A negatív kritikákat sem hibáztatta: "a Pánikot például az egekbe emeltétek, mégsem csinált 200 ezer nézőt ".

A két és fél hete bemutatott Pánikra ezen a hétvégén 931-en fizettek be, és a hétfői locsolás után még 384-en mentek el rá a fővárosban. Till Attila pánikbeteges vígjátéka ezzel eddig Budapesten kis híján tízezres nézettséget ért el. Az ötödikről a tizedik helyre esett vissza Sas Tamás Valentin-napi mozija, a 9 és 1/2 randi. Fenyő Iván hódítássorozatát eddig 82 ezer budapesti néző látta.

Az elefánt az ősembereket is lenyomta

A hétvégi toplistát a Horton vezette, az animált elefántot 15 450-en választották. A Jégkorszak alkotóinak meséje a második helyre szorította vissza Emmerich ősemberes akcióját, a 27 idegen igen című romantikus film kis híján tízezer nézővel a harmadik helyre futott be. Az új gyerekfantasy, a Spiderwick krónikák 6 258 Harry Potter-hiányban szenvedő nézőt gyűjtött be.

Három frissen bemutatott film az első húszba sem került be. Így járt a Hallam Foe, amiben a Billy Elliott balettos főszereplője háztetőkről kémked, a Quay-fivérek rétegfilmje, a Földrengések zongorahangolója és a Takva - Az istenfélő Muharrem, amiben a muszlim főszereplő képtelen összeegyeztetni a Koránt az isztambuli hétköznapokkal.