A kalózok nyerték az MTV Movie Awardsot, Paris Hiltont alázták

2007.06.04. 10:03
Johnny Deppet már másodszorra díjazták Jack kapitány eljátszásáért az MTV Movie Awardson. A vasárnap délután tartott átadón Sacha Baron Cohen és Will Ferrell a legjobb csókért kapott elismerést.

A Karib-tenger kalózai: A világ végén lett a legjobb film a 2007-es MTV Movie Awardson. "Szeretném megköszönni a Disney-nek, és ennek a férfinak, hogy nem rúgtak ki, pedig fontolgatták egy ideig -, mutatott a film producerére, Jerry Bruckheimerre a főszereplő Johnny Depp, mikor átvette az arany popcornt.

Két elismerést kapott Sacha Baron Cohen is, akit nemcsak a Borat-filmért, de a legjobb csókért is díjaztak. Utóbbit nem egy női színésszel, hanem Will Ferrellel közösen vette át a Taplógáz című filmért, amiben meleg francia autóversenyzőként Cohen kilencven másodpercig csókolja Ferrellt. A jelenetet a színpadon is megismételték.

Borat levágta a bajszát

"Borat nem lehet ma köztünk - jelentette be zsidófób alteregójáról Sacha Baron Cohen. - A kazah riporter kórházba került, miután képtelen volt megbirkózni a hirtelen jött népszerűséggel. Idegösszeroppanást kapott, levágta a bajszát, és másnap a zsidókat dicsérte egy beszélgetős műsorban."


Jack Nicholson: a legjobb negatív hős

Gerard Butler, aki a 300 című képregényfeldolgozásban játszotta Leónidaszt, a legjobb verekedős jelenetért kapott elismerést. "Erre igazán nem számítottam - mondta a skót színész. - A fiatalságnak azt üzenem, hogy az akciófilmekben az a nagyszerű, hogy annyi embert verhetsz szarrá, amennyit csak bírsz."

A legjobb negatív hős szerepéért Jack Nicholsont díjazták, a színész a négy Oscarral jutalmazott A téglában játszotta el Frank Costellót, az ír gengszterfőnököt. A nyár legjobban várt filmje a Michael Bay rendezésében készülő Transformers lett, amit nálunk június 28-tól vetítenek.

Az est poénforrása: Paris Hilton

Az est házigazdája, Sarah Silverman, Paris Hiltonon élezte a nyelvét. A szőke sztár huszonnégy napra börtönbe vonul, ezért a Rocksuliból ismert női komikus felvetette, hogy Hilton cellájának rácsait péniszmintájúra festik majd, hogy otthonosan érezhesse magát. "Csak nehogy beletörjön a foga" - adta meg a végső döfést. Dane Cook, aki Jack Nicholson díját adta át, később meg is jegyezte, hogy Hilton Silverman gúnyos megjegyzései után biztos elrohant, és korábban bejelentkezett a börtönbe. A tévéközvetítésben ezek után bevágták a celebritást, aki még mindig a helyén ült, és állta a gúnyolódást.

A nyertesek
Legjobb film: Karib-tenger kalózai: A világ végén Legjobb előadó: Johnny Depp, Karib-tenger kalózai: A világ végén Legjobb első szerep: Jaden Smith, The Pursuit of Happyness Legjobb alakítás vígjátékban: Sacha Baron Cohen, Borat Legjobb csók: Will Ferrell és Sacha Baron Cohen, Taplógáz Legjobb negatív hős: Jack Nicholson, A tégla Legjobb verekedős jelenet: Gerard Butler, 300 A legjobb nyári sikerfilm, amit még senki sem látott: Transformers MTV Generation Award: Mike Myers