József, Bánk
-6 °C
0 °C

Nemzeti konzultációs irodában forgat Spielberg

2005.09.02. 13:09
Az Index információi szerint kártérítést fizet Steven Spielberg stábja a Fidesz Nemzeti konzultációs testületének, miután a szervezet irodáját a München című film forgatása miatt be kellett zárni és át kellett alakítani.

A hétvégén a Madách tér környékét rendezi át a München című film forgatásához Steven Spielberg stábja.

Levakarták a matricát

A filmesek egy londoni utcaképet alakítanak ki a teret körülvevő utcákban. A díszletek építése idejére bezártak az ott található üzletek, irodák is. Úgy tudjuk, hogy kellemetlenségekért a magyarországi forgatást lebonyolító cég különféle konstrukciókban kártérítést fizet az érintett vállalkozásoknak.

Klikk a képre!
A nyereményautó hűlt helye
(Klikk a képre!)

Az átrendezés idejére részlegesen bezárt a Fidesz konzultációs irodája is. A díszletesek lekaparták a iroda kirakatüvegeiről a szervezet matricáit, és hétfőig a Madách téren kiállított konzultációs nyereményautót is elvitték az útból.

Megkerestük a testület képviselőit, ők azonban nem nyilatkoztak arról, hogy milyen formában kárpótolják őket az iroda bezárásáért és a helyiség használatáért.

München, London

A részben Magyarországon forgatott film az 1972-es müncheni nyári olimpián történteket dolgozza fel, amikor palesztin fegyveresek az olimpiai faluban meggyilkoltak két izraeli sportolót és túszul ejtettek kilencet. A Münchenhez az elmúlt napokban már több budapesti helyszínt is átalakítottak. A stáb, amely a múlt héten néhány pesti utcát londoni helyszínné alakított, a Battyhány-örökmécses környékén párizsi utcaképet alakított ki.