Nagy Ervin most Melanie Griffithszel forgat

2007.10.30. 01:52
A My Sweet Stranger című spanyol koprodukcióban kapott főszerepet Nagy Ervin. Griffith mellett Michael Madsen is csatlakozik a májustól Madridban forgó filmhez. Előző munkái alapján választották ki a magyar színészt a távolból, árulta el a film magyar koproducere, Kántor László.

Melanie Griffith és a Kill Bill Csörgőkígyója, Michael Madsen mellett kapott főszerepet Nagy Ervin egy spanyol-kanadai-magyar koprodukcióban készülő filmben, a My Sweet Strangerben.

"Most fejleszti az angoltudását" - mondta Kántor László Nagy Ervinről, akit a távolból választott ki a spanyol rendezőnő, Maria de Kannon Clé. "Fényképeket mutattunk neki meg filmeket, amikben az elmúlt pár évben játszott, például a Szezont." A Szezon mellett Ervin az Overnightban árutőzsdés, és szerepelt a Mansfeld, és az Álítsátok meg Terézanyut című mozikban is. A Katona József Színház színészére egyébként épp a spanyol film előtt bízzák rá élete első főszerepét a márciusban készülő Goda Kriszta-moziban, a Kaméleonban.

Még Kenau Reeves is bekerülhet

"A My Sweet Stranger egy nyolc főszereplős film, négy szerelmi történet, ami egy Ütközések-szerkezetre épül fel: a szereplők nem ismerik egymást, és véletlenül találkoznak" - mondta még a producer, aki az Új Budapest Filmstúdió vezetője is. Információink szerint az egyik főszerepről Keanu Reevesszel is tárgyalnak, de erről Kántor nem nyilatkozott.

Az viszont biztos, hogy játszik még benne a Vágy titokzatos tárgya Bunuel-filmből Ángela Molina, és Albert Dupontel, aki a Visszafordíthatatlanban végez Monica Bellucci feltételezett megerőszakolójával. Egy kisebb szerepet az új Tüskevár Matula bácsija, Kovács Lajos is megcsípett.

A forgatást májusban kezdenék Madridban, a költségvetés 2,3 millió euró (ez kevesebb, mint 600 millió forint) mondta még a magyar producer. Nick Nolte egyébként a film executive producere.