Félszázezren látták Nagy Imrét

2004.10.28. 19:29
A néhai miniszterelnök egy héttel a Temetetlen halott bemutatója után nézettségben leelőzte Bruce Willist is, így Tom Cruise után már ő a második legnépszerűbb mozihős.
"Nagyon örülök a magas nézőszámnak, bár valahol számítottam erre az eredményre - nyilatkozta a magyar-szlovák-lengyel koprodukcióban készült film Kossuth-díjas rendezője, Mészáros Márta. - Meg vagyok ugyanis győződve arról, hogy a fiatalokat érdekli a történelem, különösen az 56-os események, hiszen arról sokáig semmit nem tudhattak. Pedig Nagy Imre kivételes személye mindenképp megérdemli a figyelmet."

A temetetlen halott - Nagy Imre naplója igazi sikert aratott a magyar mozikban. Az ötvenezres országos nézettséggel az eheti toplistán megszerezte a második helyet. Nemcsak Árpa Attila több hete negyedik helyen stagnáló akcióvígjátékát, az Argót ütötte ki a helyéről, de az eddig második helyezett Már megint bérgyilkos a szomszédomat is.

Mészáros Márta filmdrámája egy héttel az október 21-ei bemutatót követően közvetlenül a Collateral: a halál záloga után másodikként következik a dobogón.

A főváros - vidék nézőarányát tekintve Mészáros Márta alkotása kiemelkedő eredményt könyvelhet el a vidéki városokban is, ami annak köszönhető, hogy a forgalmazó vidéken szokatlanul sok kópiával, huszoneggyel indította útjára a filmet, míg Budapesten tizenkettővel.

A néhai miniszterelnök, Nagy Imre börtönben töltött éveit és kivégzését feldolgozó produkciónak Budapesten eddig húszezer nézője volt, a vidéki városok közül pedig Szegeden érte el a legmagasabb nézőszámot, ahol a filmet négyezren látták.