Jenő
-3 °C
6 °C

Szöulban is fődíjas lett a Nyócker!

2005.08.21. 14:32
A Nyócker! magyar animációs film ismét nagydíjat nyert, ezúttal az idei Szöuli Nemzetközi Animációsfilm-fesztivál (SICAF) játékfilmes kategóriájában, jelentették be a fesztivál honlapján. Gauder Áron rendező napokkal később egy barátjától értesült a hírről.
Az egyik legjelentősebb animációs nemzetközi fesztivál, a szöuli mustra játékfilmes nagydíját augusztus 16-án ítélték a Nyócker!-nek. Gauder Áron rendező és Novák Erik producer vegyes animációs technikával készült filmje négy másik egészestés animációs filmmel versenyzett: egy orosz, egy brit, egy japán és egy dél-koreai alkotással.

"Szombaton értesültem csak róla, akkor hívtak fel telefonon a hírrel" - nyilatkozta Gauder Áron, a Nyócker! rendezője. "A fesztiválra, Dél-Koreába nem tudtunk elutazni, túl drága az út. A film külföldi forgalmazója, Liszka Tamás pedig Észtországban van" - magyarázta, hogy fordulhatott elő az, hogy nem is tudtak a a józsefvárosi South Park újabb nemzetközi győzelméről.

Csáki László Darazsak, ludak, körtefa című, az amerikai szesztilalom idején játszódó ötpercese is szerepelt a dél-koreai szemle versenyen kívüli szekciójában.

Idén júniusban az Annecy Animációs Filmesztiválon is a Nyócker!-t választották meg a legjobb egészestés játékfilmnek, vagyis Európa legjobb animációs filmjének.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?