Sok Bruce Willist olcsón a fa alá

2008.12.23. 20:25
Idén a válság miatt 500 forintban maximalizáltuk az ajándékba szánt dvd-k árát, de még így is meglepően nagy kínálattal találkoztunk a Tescóban és a Media Marktban. Brad Pitt már 199 forintért a tiéd lehet.

2006-ban 990 forintos dvd-k közül válogattunk karácsonyi ajándékot, és tavaly is találtunk ennyiért kalandfilmeket. Idén a válság miatt csak az 500 forint alatti korongokat kerestük, mégis jó filmeket találtunk. Bruce Willis-rajongók és horrorgyűjtők előnyben.

Az utolsó akciós hős

Johnny Deppet nemcsak azért szeretjük, mert jó színész, hanem mert minden filmjét meg lehet találni a 990 forintos dvd-k között. A 300 forintos kategória húzóneve viszont egyértelműen Bruce Willis, aki négyszer is felbukkant a papírtokos korongok borítóin. A Tescóban 360 forint volt az Ötödik elem, ami még mindig az elmúlt 15 év legjobb sci-fije (ki ne emlékezne Milla Jovovich extrém ruhatárára, vagy hogy Corben Dallas hogyan tárgyal az űrlényekkel).

Olcsó dvd-k a fa alatt

Szintén 360 forint Bruce Willis sokadik, atlétatrikós, viccelődő-lövöldözős filmje, a Bérgyilkos a szomszédom, meg a 16 utca is, amiben szokás szerint kiégett, alkoholista zsarut alakít, csak most bajsza is van. A Media Marktban pedig 299 forint az Alvilági játékok, amiben annyi lúzer gengszter, dramaturgiai csavar, meg kimerevített jelenet van, hogy akár Guy Ritchie-film is lehetne. És még egy kellemesen bolond Lucy Liut is kapunk a bérgyilkos Willis, meg a szuper filmzene mellé.

Karácsonyra lidércnyomást

Horrorrajongóknak is érdemes átnézni a 300 forintos turkálót. A Media Marktban 295 forintért láttuk a Piranhát, Roger Corman, a B-filmek királyának ajánlásával (bár ez nem az eredeti, 78-as film, hanem a 95-ös remake). 1200 forintért a fa alá rakhatjuk a négy részes Rémecskék-sorozatot, ami a Szörnyecskék 18-as karikás verziója, jóval több szőrös lénnyel és vérrel. A harmadik rész borítóján ráadásul vevőcsalogató felirat hirdeti: ez volt Leonardo DiCaprio első filmje. A Tescóban egy másik kultikus horrorsorozatot is beszerezhetünk: papírtokos verzióban mind a négy Holló 360 forint. Az első rész Brandon Lee-vel kötelező vétel ennyiért, a többit inkább csak a fanatikus trash-rajongóknak ajánljuk (a negyedik részben Danny Trejo is benne van, és az elhízott Edward Furlong tér vissza a halálból).

Még mindig 300

A Media Marktban 330 forintért láttunk néhány Jackie Chan-filmet (Az ifjú tigris, Tűzsárkány), de a Tescóban is találtunk 360 forintért gyöngyszemeket a másolt videókazis korszakból, például a Jöttünk, láttunk, visszamennénket, amiben az időutazó lovagnál (Jean Reno) csak a Jacque Fosch nevű haverja viccesebb. Ugyanennyibe kerül az egyik legjobb James Bond-paródia, Belmondo Zsaru vagy csirkefogója is. Szintén a 360 forintra árazták be Polanski három Oscar-díjat nyert holokauszt-filmjét, A zongoristát, meg a háborút a németek oldaláról bemutató Bukást is, amiben Bruno Ganz rémisztően jól adja a gyerekeket kitüntető, bunkerben őrjöngő Hitlert. És ha már második világháború: a Media Marktban 295 forint A sivatag oroszlánja, amiben Anthony Quinn líbiai ellenállóként harcol Mussolini csapatai ellen (a filmet egyébként a Halloween-sorozat állandó producere, Mustapha Akkad rendezte).

Magyarok a turkálóban

A magyar filmek az Egy magyar nábobtól kezdve az Egri csillagokon át Ötvös Csöpiig és a Csak szexig évek óta 990 forintra vannak beárazva, de azért akad néhány emlékezetes alkotás 500 forint alatt is. 499 forint a Tescóban a Kern Sztracsatellája, és Koltai Sose halunk megje, amikkel akár az LGT-rajongó rokont is meglephetjük, mivel Presser Gábor mindkettőben zenél. Fenyő Iván- és Csányi Sándor-rajongó ismerősünknek meg már 360 forintért megvehetjük a "magyar Randigurut", az S.O.S. szerelem című filmet. Magyar kötődésű az 1941-ben három Oscar-díjjal jutalmazott A bagdadi tolvaj is, amit Korda Sándor és Korda Zoltán rendezett Bíró Lajos forgatókönyvéből (még az Aladdin rajzfilm készítői is bevallottan ebből nyúltak). Potyaajándék filmszakos ismerősnek, és csak 295 forint a Media Marktban.

Brad fillérekért a tiéd

Ha Bruce Willis volt a 300 forintos dvd-k húzóneve, akkor a 200 forintos filmeké Michael Madsen. Hihetetlen ez a fickó, csak az idén 18 filmet forgatott, 2009-re meg 11-et vállalt be. A Tesco 199 forintos turkálójában megtaláltuk tőle a Gyilkos múltat, amiben nyugdíjba készülő zsarut alakít, a Csillagközi ütközetet, amiben emberrablókat üldöz, és a Szerencse cinkelt lapokkal című alkotást is, amiben a maffiafőnök lányával (Patricia Arquette) jön össze, és hullát talál a csomagtartójában. Tarantino-rajongó ismerősünknek nyugodtan megvehetjük ezeket karácsonyra, a Kutyaszorítóban és a Kill Bill óta Madsen a QT-fanok kedvenc színésze.

A "legnagyobb sztárt a legolcsóbban" versenyt az idei karácsonyi dvd-vásárló körutunkon Brad Pitt nyerte: 199 forintért kapható a Tescóban egy korai filmje, az 1990-es Túl fiatal a halálhoz, amiben már 27 évesen szakállat növesztett, és Juliette Lewis volt a partnere. Kis csalással ugyan, de bevettük a listánkba a Schwarzenegger egyik legjobb akciófilmjét, az 1990-es Emlékmást is: duplalemezes változatban 990 forintért kapható a Media Marktban (így egy korong csak 495 forint), a Schwarzit üldöző Michael Ironside, na meg a hárommellű nő simán megér ennyit. A váratlanul beállító rokon kölyköknek meg akár a Sparban is megvehetjük a duplalemezes Harry Potter és a tűz serlegét, 990 forintért láttuk, amíg a reggelinek való bagettel álltunk sorban a pénztárnál.