Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gwyneth Paltrow a Watergate-botrányban

2005.08.09. 16:28
Politikai krimiben kapott szerepet Paltrow, partnerei Meryl Streep és Annette Bening lesznek.

A színésznő legközelebb politikai krimiben áll kamerák elé: John Jeter Dirty Tricks (Piszkos trükkök) című darabjának filmváltozatában kapott szerepet.

Gwyneth Paltrow

A történet a híres Watergate-botrányt dolgozza fel, ami 1974-ben Nixon elnök bukásához vezetett. A főszereplő Meryl Streep lesz. Streep Martha Mitchellt alakítja majd, aki az akkori főügyész felesége volt és telefonon tájékoztatta az újságírókat arról az egyre növekvő botrányról, ami az akkor ellenzéki demokraták titkos lehallgatása miatt pattant ki.

A Variety szerint Annette Bening is feltűnik a filmben, mint Helen Thomas riporternő. Thomas annak idején a Fehér Házból tudósított és Martha Mitchell neki is szivárogtatott ki bizalmas információkat. Paltrow Maureen Deant játssza majd, John Dean elnöki tanácsadó feleségét, aki kiállt férje mellett a legnagyobb botrányok idején is.

Nem ez lesz az első film a témában: az All the President's Men (Az elnök emberei)-ben 1976-ban Robert Redford és Dustin Hoffman alakították a Washington Post tényfeltáró újságíróit, Bob Woodwardot és Carl Bernsteint, akik végül felfedték a Watergate-botrány részleteit és kiderítették Nixon elnök leköszönésének valódi okát.

Gwyneth Paltrow-t legközelebb a magyar nézők a Sky kapitány és a Holnap Világában láthatják, augusztus 18-ától.