Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Pierrot interaktív Egri csillagokat forgat

2005.10.13. 11:36
Jumurdzsák gyűrűje címmel interaktív filmet és kalandjátékot készít a Megasztár zenei exproducere a Gárdonyi-regény nyomán. Főszerepben Görög László, az operatőr pedig Lilu férje, Árva László.
Jumurdzsák gyűrűje címmel készít interaktív filmet és kalandjátékot Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényéből Pierrot. A produkció több hetes forgatása már elkezdődött Egerben, tájékoztatta az Indexet Szüle Rita, az önkormányzat sajtóreferense, aki hozzátette, hogy Pierrot nem szereti, ha a Megasztárt összefüggésbe hozzák a Gárdonyi regényével foglalkozó játékkal.

"Pierrot megnyerte az egri önkormányzat játékszoftver-pályázatát. Mint tudja, Eger is pályázott Európa kulturális fővárosa programjára, és mivel az Egri csillagok regény a Nagy Könyvben is szép helyezést ért el, erre írtuk ki a népszerűsítő pályázatot január körül" - magyarázta a kezdetekről.

A Pierrot írta, nyertes pályázat szerint: egy magyar születésű amerikai újságíró, akit Görög László alakít, Egerben tölti szabadságát és mindenféle megoldandó rejtéllyel találkozik, többek között egy időgép is bonyolítja az életét. Fel kell göngyölítenie Gárdonyi életútját, a regény történetét, és mindennek helyszíne a mai Eger.

Az interaktív filmet a város harminc helyszínén forgatják, többségében az egri Gárdonyi Géza Színház színészeivel. A főszereplő Görög partnere Jordán Adél, de játszik benne még Pásztor Erzsi és "az öreg Bárdy Gyuri bácsi", aki Várkonyi Zoltán filmjében Jumurdzsákot alakította.

A pályázat nyertese a tulajdonában lévő Private Moon Studios játékfejlesztő csapatának szakembereivel dolgozik, írja az MTI. A film rendezője Komlós András, operatőre Árva László, a különleges panoráma-technika D. Varga Tamás nevéhez fűződik. A dvd-lemezen, számítógépen alkalmazható kalandjáték 20-25 órás műsort tartalmaz, tette hozzá Szüle. A választott forma alkalmas arra, hogy külföldön is forgalmazzák a játékot, illetve internetes változat is készül belőle. A produkció a tervek szerint márciusra készül el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?