Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Brad Pitt támogatja a melegházasságot

2008.09.18. 13:14
Az ADIS elleni küzdelemre felajánlott kétmillió dollár után Brad Pitt a kaliforniai melegházasság mellett állt ki, amiről novemberben tartanak népszavazást.

Brad Pitt százezer dollárral (17 millió forint) támogatta a kezdeményezést, hogy megakadályozzák az azonos neműek házasságának betiltását Kaliforniában, jelenti az AP hírügynökség. Az amerikai államban a melegházasság jelenleg legális, ahogy Massachusettsben is, de novemberben népszavazással döntik el, hogy elutasítsák-e az egyneműek házasságának tilalmára vonatkozó törvényjavaslatot.

Ez az első alkalom, hogy a szavazók beleszólhatnak az ügybe. Mintahogy az is először fordul elő, hogy egy amerikai államban, ahol már engedélyezték az azonos neműek házasságát, népszavazást tartanak a törvény visszavonásáról.

"Nem áll jogunkban, hogy megtagadjuk más emberek életét. Akkor sem, ha nem értünk vele egyet - nyilatkozta Pitt. - Mindenkinek joga van úgy élni az életét, ahogy kívánja, amíg azzal nem árt másoknak. Amerikában nincs helye a diszkriminációnak. Én az egyenlőségre szavazok majd."

A jótkékony színészt meglepte, hogy más hollywoodi hírességek nem támogatták a javaslat elleni küzdelmet. Pitt és felesége, Angelina Jolie a héten kétmillió dollárt (341 millió forint) adományozott az AIDS és a tuberkolózis elleni küzdelemre Etiópiában.