Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Negatív rekordott döntött a dalos Kádár-mozi

2007.05.07. 16:46
Az Eperjes Károly főszereplésével, debreceni repülőtéren forgatott Liberté '56 című kísérleti zenés Kádár-film negatív rekordot döntött: 63 néző nézte meg Budapesten. Közben a Pókember harmadik része 31 405 nézővel ezév harmadik legjobb fővárosi nyitását produkálta.

A Liberté '56 orosz-amerikai szerelmi történetét az Uránia moziban vetítették, és 26-an nézték meg itt a négy nap alatt (összesen 63-an, erről a keretesben, a szerk.), ahogy a szovjet katonát elragadja a forradalom heve, és átáll a magyarok oldalára. Szőcs Géza élete második forgatókönyvéből Vidnyánszky Attila, a beregszászi Magyar Nemzeti Színház alapítója rendezte meg első filmjét, ami csak harmincmillió forintot kóstált.

Helyesbítés: a Liberté' 56-ot 63-an látták
A Budapestfilm statisztikai nyilvántartásába nem jelentett minden mozi, például a Bem mozi: "A Bem moziban a Liberté' 56-ot 37-en nézték meg a négy nap alatt, vagyis a két moziban összesen 63-an" - helyesbítette az adatokat a forgalmazó Best Hollywood sajtóreferense.
A félmilliárd dollárból készült Sam Raimi új Pókemberét 31 405 látta az első három napon a fővárosban, amit idei összesítésben a spártai harcosokról szóló 300 (40 352) valamint a Taxi 4 (35 975) előzött csak meg.

Ezen a hétvégén a Pókember 3 után a Faterok motoron lett a második helyezett 5 280 nézővel, amiben ugye John Travolta motorozik szűk bőrnadrágban, a Taxi 4 lett a harmadik 4 744 nézővel. A dobogóról lecsúszott az Orvlövész (3 167 néző), itt Mark Wahlberg egy mesterlövészt alakít, akinek leszerelése után kell megvédenie az elnököt, ötödik lett Nick Cassavetes Alpha Dogja (3 144) Justin Timberlake-kel. Hatodik A tíz csapás (2 847), ezt a filmet választottuk a hét legrosszabb misztikus thrillerjének a Millió dolláros bébiért Oscar-díjjal jutalmazott Hilary Swank ellenére, hetedik a Mr. Bean nyaral

Nyolcadik lett a Vadidegen (2 268), amiben Halle Berry néz ki jól és nyomoz egy idegen gyilkos után, kilencedik a Felforgatókönyv (1 792), ebben Will Ferrell alakítja a szerencsétlen adóellenőrt. És a tizes budapesti toplistát az Amerikai pite francia csajváltozata, a Majdnem bombanők (1 759) zárja. Ezt a filmet hazáján kívül csak Belgiumban és nálunk merték piacra dobni.