Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Szörnyű, de zabálják a Pókembert

2007.05.06. 11:56
A filmet Amerikában 4 252 moziban mutatták be egyszerre, és a nyitónapján 59 millió dolláros bevételt hozott a tengerentúlon.

Pénteken 104 millió dolláros bevételt hozott a Pókember világszerte: ezzel megdöntötte minden idők legnagyobb, egynapos bevételi rekordját, írja a people's daily a szombat este nyilvánosságra hozott adatok alapján. Észak-Amerikában 59 millió volt a bevétel. A szakértők azt valószínűsítik, hogy az első hétvégen a Sony Studió filmje megdönti az észak-amerikai 135,6 millió dolláros rekordot is, 135 és 145 közötti teljesítéssel, bár a stúdió csak 114,8 millió dollárt jósolt.

"59 millió nagyon jó kezdés" - mondta a Sony vezetője Paul Dergarabedian, aki a kampánynak és a film látványvilágának a számlájára írja az eredményt, és az előző, szintén Tobey Maguire és Kirsten Dunst főszereplésével készült részek "szolidságával" magyarázza a gyengébb, 39,5 (Pókember) illetve 40,54 milliós (Pókember 2) kezdést. Nagy eredménynek tartja azt is, hogy az eddigi észak-amerikai rekorder a Karib-tenger kalózai 2: a Holtak Kincsét is 55,8 millió dollárral maguk mögé utasították.

A félmilliárd dolláros költségvetésével is rekorder film többségében rossz kritikákat kapott, a Washington Post szerint a film szörnyű, a New York Post szerint hosszú és komplikált, a Newsweek szerint szimplán közepes. A Pókember 3-at az Egyesült Államokban 4 252 moziban mutatták be egyszerre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?