Szörnyű, de zabálják a Pókembert

2007.05.06. 11:56
A filmet Amerikában 4 252 moziban mutatták be egyszerre, és a nyitónapján 59 millió dolláros bevételt hozott a tengerentúlon.

Pénteken 104 millió dolláros bevételt hozott a Pókember világszerte: ezzel megdöntötte minden idők legnagyobb, egynapos bevételi rekordját, írja a people's daily a szombat este nyilvánosságra hozott adatok alapján. Észak-Amerikában 59 millió volt a bevétel. A szakértők azt valószínűsítik, hogy az első hétvégen a Sony Studió filmje megdönti az észak-amerikai 135,6 millió dolláros rekordot is, 135 és 145 közötti teljesítéssel, bár a stúdió csak 114,8 millió dollárt jósolt.

"59 millió nagyon jó kezdés" - mondta a Sony vezetője Paul Dergarabedian, aki a kampánynak és a film látványvilágának a számlájára írja az eredményt, és az előző, szintén Tobey Maguire és Kirsten Dunst főszereplésével készült részek "szolidságával" magyarázza a gyengébb, 39,5 (Pókember) illetve 40,54 milliós (Pókember 2) kezdést. Nagy eredménynek tartja azt is, hogy az eddigi észak-amerikai rekorder a Karib-tenger kalózai 2: a Holtak Kincsét is 55,8 millió dollárral maguk mögé utasították.

A félmilliárd dolláros költségvetésével is rekorder film többségében rossz kritikákat kapott, a Washington Post szerint a film szörnyű, a New York Post szerint hosszú és komplikált, a Newsweek szerint szimplán közepes. A Pókember 3-at az Egyesült Államokban 4 252 moziban mutatták be egyszerre.