Popcornozás ejakuláció közben

2006.09.18. 17:38
Shortbus címmel hamarosan bemutatják Londonban a legújabb romantikus komédiát, amiben "melegek, heterók dugnak minden lehetséges módon".

"Akartam készíteni egy szexuálisan őszinte és provokatív filmet, ami azért vicces is"- mondta John Cameron Mitchell rendező az 50. Londoni Filmfesztiválon műsorra tűzött filmjéről, a Shortbusról. Az amerikai rendező jegyzi egyébként a Hedwig és a mérges csonkot, amivel már találkozhatott a Titanic Filmfesztivál közönsége is.


Klikk a képre!
Legújabb történetében tizenkét fiatal találkozik egy Shortbus nevű New York-i szalonban, hogy "megnézzenek egy kabarét, kibeszéljék problémáikat és dugjanak". "A Shortbust nevezhetjük az első középosztálybeli pornónak" - írta a Time Mitchell művéről.

A Guardian szerint ez egy igazi sírós-nevetős mozi: "egyfelől egy jó hangulatú romantikus komédia szakításokkal és kibékülésekkel, másfelől sokkal realistább a szex megmutatásában, mint bármely más film, amit nagyközönség előtt valaha is bemutattak."

Szexterapeuta orgazmus nélkül

A Shortbus a Guardian beszámolója szerint így kezdődik: "orálisan elégítenek ki valakit, majd három ejakuláció következik, mielőtt a popcornba belekezdenél". A film két főszereplője Sarah a szexterapeuta, "akinek még soha sem volt orgazmusa", és James, aki igyekszik barátját előkészíteni életének nagy változására, "miközben különböző orgiákon vesznek részt, ahol melegek és heterók dugnak mindenféle módon".

John Cameron Mitchell szerint egyre prűdebb az amerikai mozi, ami így éppen "az örömtelen és hagyományos pornófilmek" elterjedését erősíti. Szerinte éppen ezzel a filmmel világosíthatnák fel a fiatalokat, de a film 18 éves besorolást kapott. A korhatárról a fesztivál igazgatója, Sandra Hebron annyit mondott: "A bizottság éppen ezzel adta meg a lehetőséget, hogy az emberek maguk dönthessenek arról, hogy megnézik-e. Adott esetben szülői felügyelettel."