Kőszívű Potter

2006.03.23. 12:26
A jelek szerint a Paramount is megirigyelte a Warner stúdió Harry Potter-szériával aratott sikereit, és hamarosan belevág egy nagyszabású, életre kelt szobrokról szóló fantasysorozatba, írja a Hollywood News.
A stúdió állítólag hatszámjegyű összegért vásárolta meg Charlie Fletcher - még csak kiadásra váró - Stoneheart című gyerekkönyvének, a filmes jogait.

A meseregény főhőse egy 12 éves kisfiú, aki egy osztálykirándulás alkalmával a londoni National Army Museumban keveredik váratlan kalandokba. A fiút egy életre kelt kősárkány szobor támadja meg és egy bronzkatona kel védelmére.

Charlie Fletcher író-forgatókönyvírót gyerekkori Hyde-parkbéli élményei inspirálták a Stoneheart megírására, amit egy trilógia első részének szán, és már javában írja a második részt, illetve dolgozik a forgatókönyv változatokon is.

A nagyszabású és költségvetésű fantasy a stúdió reményei szerint az Óz a nagy varázsló angol megfelelője lesz. A Paramount fejesei egy Harry Potter-szintű sikert várnak, olyannyira, hogy a filmmogul két vezető producere, Scott Rudin és Lorenzo di Bonaventura személyesen vezényli le a látványos projektet.

A fantasy-őrületből nem marad ki a Walt Disney sem: New Zelandon már zajlik a Bridge to Terabithia forgatása a Simpson család alkotója, Csupó Gábor rendezésében . Az ifjúsági regény egy kisfiú és kislány kalandjait meséli el egy varázslatokkal teli erdőben.