Harry Potter Tokióban debütál

2007.05.22. 11:58
Tokióban tartják június 28-án az ötödik Harry Potter-film világpremierjét, jelentette be a filmet gyártó Warner Bros. filmstúdió szóvivője.

A Harry Potter és a Főnix Rendje című rész ázsiai díszbemutatójára a főhőst alakító Daniel Radcliffe is megjelenik, az európai premier Londonban lesz július 3-án, jelentette a Reuters. A magyar bemutatóra július 12-én kerül sor. Harry Potter barátnőjét alakító Katie Leung már szerepelt a negyedik részben is, de Helena Bonham Carter csak most debütál a Potter-világban: Bellatrix Lestrange-et, Voldemort egyik követőjét alakítja.


Nézzen képeket a filmből!

A szóvivő szerint nincs különös oka annak, hogy először Japánban vetítik le a varázslótanonc újabb viszontagságait. Azonban a múlt hónapban a Pókember 3. premierjét is ott tartották, és az elemzők szerint azért döntött a Tobey Maguire főszereplésével készült film bevételi rekordokat, mert ezzel a növekvő nemzetközi piacnak adtak egy nagyobb lökést.

A Harry Potter és a Félvér Herceg című filmet 2008-ban mutatják be, de a befejező részre, a Harry Potter és a halálos szentekre feltehetően 2010-ig várnia kell a sokmilliós rajongótábornak. Ami biztos, hogy Daniel Radcliffe mellett Rupert Grint és Emma Watson is aláírta a szerződést a két utolsó Harry Potter-epizódra. A hetedik rész kötete július 21-én jelenik meg, magyarul jövő februárban.