Szilárda
-4 °C
2 °C

Vesztett a Warner a Hari Puttar-perben

2008.09.22. 13:41
Hiába perelte be a bemutató előtt a Warner Brothers a Hari Puttar című indiai vígjáték gyártóit, a bíróság szerint bollywood nem nyúlta le a Harry Pottert.

Elutasította az indiai bíróság azt a pert, amit a Warner Brothers indított a Hari Puttar című bollywoodi film készítői ellen, jelenti a BBC. A hollywoodi stúdió azt állította, hogy az indiai vígjáték címe túlságosan hasonlít a Harry Potterhez.

A bíróság szerint viszont a közönség különbséget tud tenni Hari Puttar és a Harry Potter között, a pert pedig már három éve elindíthatták volna, mégis megvárták amíg a film elkészül. A Hari Puttar gyártója, a Mirchi Movies képviselője a bíróság előtt azt is elmondta, hogy a Hari egy gyakori indiai név, a Puttar meg azt jelenti, hogy "fiú". "

Az döntésnek köszönhetően a szeptemberi premier elhalasztása után ezen a héten már bemutathatják a vígjátékot. A Hari Puttar egy tízéves kisfiúról szól, aki Angliába költözik a szüleivel, majd részt vesz a világ megmentésében. Varázslat egyáltalán nincs benne.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!