Csak Patrícia zavarja a Fenyő-rajongókat

2008.04.04. 19:00
A magyar nézők közül is a többség Star Wars és Indiana Jones-fan, derült ki a két hete meghirdetett mozifanatikus -pályázatunk alatt. A jelentkezőknek csak ötöde kötődött magyar filmekhez, ők is főleg Macskafogó és Csányi Sándor-rajongók voltak, de erről majd jövő heti cikkünkben. Most annak néztünk utána, hogy a színészeink elkötelezett rajongói lesben állnak-e a művészbejárók előtt. És igen, sőt: kellemetlen meglepetésekre is képesek.

"Állítólag van egy blogger, aki szerelmes a Raiffeisen-reklámban alakított énembe, és verseket ír hozzám - mondta Kovács Patrícia mikor rajongói táboráról faggattuk, ami az S.O.S. szerelem és a Kilenc és 1/2 randi című filmjei óta ugrott meg, és ami azóta jobban lekövethető, hogy regisztrált a wiwre. - Két tinilányt pedig különösen kedvelek, ők rajongói honlapot csináltak nekem. Lelkesek, aranyosak, a színházban is mindig megnéznek. Nekik mindig elküldök emailben olyan infókat, amit másokkal nem osztok meg, így tudják frissíteni a honlapot." Patríciának amúgy több rajongói honlapja is van, ezt például szintén egy tinilány szerkeszti, innen pedig képeslapokat lehet küldözgetni.

"Ivánnak rengeteg őrült tinirajongója van - mesélte a színésznő Fenyő Ivánról, aki Patrícia párja volt Sas Tamás mindkét Valentin-napi filmjében. Fenyő Iván viszont erről nem akart beszélni:

- Tudsz Fenyő Iván rajongói klubodról?
- Nem tudok.
- Szerinted a te rajongótáborod nagyobb, vagy Csányi Sándoré?
- Ezt most tényleg nekem kell megválaszolni?
- Akkor arra válaszolsz, milyen filmen dolgozol most?
- Nem mondhatok róla semmit, tiltja a szerződés. Még valami?

"Nem tudom, miért nem válaszol az Iván, pedig olyan rendes gyerek - jött elő erre a szokásos Fenyő-jellemzésével Patrícia, majd hozzátette: - A dedikálásokon mindig azt éreztetik velem a lányok, hogy csak zavaró tényezőként állok a bálványuk mellett. Olyan, mintha féltékenyek lennének rám, és ez nagyon rossz érzés."

A rajongók bosszúja

"Ijesztő volt az első találkozás az Üvegtigris Fan Clubbal - mesélte Kálloy Molnár Péter, akit a Vidám színpad-os S.Ö.R. előadása után faggattunk. - Focizni hívták a színészválogatottat, de csak rózsaszínbe és feketébe öltözött, marcona alakok jöttek. Aztán persze kiderült, hogy jófejek, még évekkel később is eljártam a találkozóikra, megnéztem a saját Üvegtigris-filmjüket is."

Kálloy másik emlékezetes rajongó-élménye tinilányokhoz kötődik: "Mindig megvártak az előadások után, hogy gratuláljanak, és én ilyenkor mindig beszélgettem velük. Egyszer fordult elő, hogy nem, mert magánéleti zűrök miatt nem volt kedvem. Csak odaköszöntem, és már rohantam is tovább. Éjfélkor egy női hang szólt be a kaputelefonomba, hogy ha másnap megyek valahová, egy órával korábban induljak. Reggel láttam, hogy kiszúrták a Lada Samarám összes kerekét, és üzenetet hagytak a szélvédőn: "Amiért tök bunkó voltál tegnap!"

"Vannak azért kedvesebb rajongóim is - folytatta. - Az Üvegtigris 2 után rengeteg ingyenhamburgerre hívtak meg a büfétulajok, a hülye vevős jelenetem miatt. Egyszer viszont a strandon két srác úgy akarta kideríteni, hogy tényleg én napozok-e mellettük, hogy leöntöttek vízzel, amíg hason feküdtem. Azért se fordultam meg."

Zaklató itt is akad

Egy súlyosabb esetbe Csányi Sándor is beleszaladt: "Volt egy szegény lány, aki elkezdett zaklatni, és sajnos le kellett építeni. Minden előadás után megjelent: először próbáltam kedves lenni vele, de aztán elkezdte zaklatni Fenyő Ivánt is, és úgy hivatkozott rám, mintha régi jó barátok lennénk. Látszott rajta, hogy nem teljesen százas, de aztán negyedszerre megértette, hogy nem én vagyok a megoldás az életére."

Általában viszont a lelkes tinik dominálnak: "Előadás után gyakran odajönnek hozzám 12-13 éves lányok - mondta. - Tök helyesek, és nagyon meg vannak illetődve. Mobiltelefonnal csinálnak közös képet, de annyira remeg a kezük, hogy csak harmadszorra sikerül, és ettől még jobban zavarba jönnek."

Mintha egy nagy anyajegy lenne az arcodon

Ugyanakkor Csányi hangsúlyozta, hogy ezt az egész sztárolósdit próbálja nem nagyon magára venni. "Szerintem azok a lányok, akik az én rajongói körömbe tartoznak, tagjai a No Thanks és a Fenyő Iván rajongói klubnak is. Van egy életkor, amikor azt gondolják, ha rájuk néz egy híres ember, akkor minden gondjuk elszáll, még a pattanásuk is elmúlik. Ez arról szól, hogy tizenévesen a lányok szeretnek rajongani, és ez egy jó közösségi program. Ennyi idősen én is szerelmes voltam sok színésznőbe" - tette hozzá, a színész, aki egy színésznőért hagyta el színésznő feleségét, és megjegyezte, hogy a sztárolással járó helyzeteket neki sem egyszerű kezelni: "Olyan, mintha egy nagy anyajegy lenne az arcodon, és ezért bámulnának mindenhol".

"Szerintem nem lehet meg egy ország anélkül, hogy ne rajongjanak a színészekért - összegzett. - Egészséges dolog, ha valakire büszkék vagyunk a mi kutyánk kölykei közül." Pozitív példának a harmincas éveket hozta fel, amikor "komoly ipar épült erre", és Jávor Pált, Páger Antalt, Kabos Gyulát, Turay Idát és Tolnai Klárit tényleg a szívükbe zárták az emberek.

Se rajongók, se szerelmes levelek

"Utcán ritkán állítanak meg, inkább üzletekben találkozom kedves emberekkel, akiknek szívesen adok autogramot, ha kérnek" - számolt be többnyire rajongómentes mindennapjairól ezután Dobó Kata, pedig huszadik helyezésével ő a Velvet celeblistájának legnépszerűbb színésze.

Aztán Szabó Győző ábrándított ki minket annak ellenére, hogy a tavalyi év egyik legvadabban promózott Koltai-filmjében, a Megy a gőzösben és az RTL Klub által sokat futtatott Egy bolond százat csinál című gagyi remake-ben is szerepelt. "Nem szoktak várni a színház előtt, nem kapok ajándékokat, szerelmes leveleket, az utcán sem nagyon állítanak meg - mondta. - Szerintem nem hiszik el, hogy én vagyok. Olyat ugyanis már többször hallottam, amikor páran megbeszélik egymással, hogy hasonlítok a Szabó Győzőre."

Stohl Bucit bélyegekre nyomják

A tévében gyakran megforduló színészek iránt természetesen stabilan megy a lelkesedés, Stohl András például az RTL Klub-ba kap sok levelet, de néha a művészbejárónál is várják. "Van egy hölgy, aki bélyegekre másoltatja az arcom - számolt be egy elkötelezettebb rajongóról a színész, aki mostanában a Tűzvonalban című rendőrös sorozatban látható. - A születésnapomra és karácsonyra szokott hozni nekem egy ívet. Eltettem őket otthon emlékbe."

"Egyszer előfordult, hogy egy fiú szeretett volna velem megismerkedni - kezdett bele egy régebbi sztoriba Szabó Erika, a Barátok közt Tildája. - A számomat viszont nem merte elkérni, úgyhogy küldött nekem egy mobilt, hogy kapcsoljam be, és azon felhív." A színésznő viszont, aki azóta az Apám beájulna tinifilm forgatókönyvírójával, Salinger Richárddal jár, nem fogadta el az ajándékot: "Meghatódtam ezen a kreatív megoldáson, de visszaküldtem neki a telefont."

Dobó Kata rajongója rontott a suliban

Végül pár rajongót is felhajtottunk, elsőként a 13 éves Noémit, aki Dobó Katának szerkesztett össze egy gportalos oldalat, ami most 9155 látogatónál tart. "Azért vágtam bele, mert Katát már régóta szerettem. Egyszerűen fantasztikus nő. Annyira tehetséges, csinos, szép - írta nekünk. - Akkor volt a Sztárok a Jégen-ben a balesete, majd utána ki is esett. Ez annyira rosszul esett, hogy másnap reggel nyitottam egy lapot róla. Először csak hobbiként, aztán egyre jobban megszerettem. Az a 100 százalékos "szerelem", ami volt a lap elején, az 200 százalékossá vált."

Mindezt hatodikosként kezdte, most viszont kénytelen volt ideiglenesen felfüggeszteni a hobbimunkát, ami napi két óráját vette el, és emiatt sokat rontott a suliban. A nyári szünetben viszont újra kinyit, és akkor egy közös találkát is szerveznének a látogatókkal. Noéminek különben a Miniszter félrelép és a Szabadság, szerelem a kedvence, a Dobó Katá-s kulcstartóját mindig magával viszi, és névnapjára egy Dobó Katá-s polót csináltat majd magának.

...:)

Csányi Sándor rajongói köre ennél szervezettebb szinten áll, tudtuk meg Buksitól, a színész rajongói oldalát szerkesztő 17 éves lánytól. "Már kialakult egy 6-7 fős csapat, akikkel együtt megyünk színházba, moziba vagy bármire. Egy-egy darabot már többször is megnéztünk, ilyenkor utána mindig kielemezzük, hogy Sanyi éppen milyen volt aznap este. Természetesen a vélemény általában mindig ugyanaz.... :)"