Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Stukkeres nyúl és kulcslyukemberke pankrációja

2004.11.05. 17:11
Már csak pár nap van hátra a rajzfilmhu animációs klippályázatának eredményhirdetéséig, hogy kiderüljön zorro, patyomkin, pokke és a többi döntős flashanimátor közül ki viheti haza az egymillió forintos fődíjat.
A tíz legjobb
- a végleges sorrendet a kétnapos díjátadó fesztiválon ismertetik
art7: Triton / Mit akar ma a karma?
b.a.l.: Zagar / Bossa astoria (Erik Sumo rework)
hazsart: Triton / Indul a nyár
janvi: Kispál és a Borz / Etetés
kiskerymat: Anima Sound system / Verbal Catapult
Liquid_Sand: Anima Sound system / Verbal Catapult
marix1: Kispál és a Borz / Etetés
patyomkim: Zagar / Taste of snow
pokeee: Zagar / Taste of snow
zorro: Kispál és a Borz / Etetés

Tegnap délután 4 órakor a közönségszavazás lezárásával véget ért a rajzfilmhu videóklip-pályázata. Az október 27-én lezárult ötödik - és egyben utolsó - fordulóba tíz pályamű jutott tovább.

A kétmilliós összdíjak sorsa jövő héten dől el: a döntőbe jutott klipek sorrendjét kétnapos díjkiosztó fesztivál keretében jelentik be.

Ekkor derül ki az is, melyik pályamunka nyerte el a közönség szavazatai alapján a negyedik helyet. Az olvasók által megszavazott alkotás a studio21 által felajánlott közönségdíjat veheti majd át.

A feladat

A verseny augusztus 2-án indult, és az első fordulóban több mint nyolcvanan vettek részt. A szervezők csupán két feltételt szabtak a résztvevőknek: a videóklipek mai, magyar zenészek dalaihoz készüljenek, flash-animációs technika felhasználásával.

#alt#
Tekintse meg képeinket!
A cél az volt, hogy a magas színvonalú pályamunkákat az interneten alkalmazható technikák hatékony alkalmazásával készítsék el és így hozzájáruljanak egy új műfaj, a flashes videóklip születéséhez.

A rajzfilmhu által megadott listán olyan előadók szerepeltek, mint például a Kispál és a borz, az Anima Sound System, a Belga, vagy Zságer Balázs. A zenei kínálat mára lecsökkent: a tíz legkreatívabb alkotó az Anima, a Kispál, Triton, és Zságer Balázs munkáira álmodott flashes klipet.

Az ötfordulós pályázat szakmai zsűrije Ternovszky Béla rajzfilmrendező, Németh Gábor író, a producer Moll Zoltán, Nagy Gerzson flash animátor, Kerti Géza, a Kirowski munkatársa és Kertész László volt, aki a versenyt támogató Informatikai és Hírközlési Minisztérium képviselőjeként vett részt a pályaművek elbírálásában.