Neten az új Rambo véres előzetese

2007.05.21. 11:01
Bár a film csak jövőre kerül mozikba, Sylvester Stallone a Cannes-i Filmfesztivál piacán bemutatta a Rambo negyedik részének előzetesét. Ebben szomorú tekintetű hősünket arra veszik rá, hogy kiszabadítsa Burmából a segélyszervezet önkénteseit.

A gyilkolás van olyan könnyű, mint a lélegzés – mondja a trélerben az öreg John Rambo, aki Vietnámból visszatért veteránként kezdte a pályáját. A kedvelt moziblog, az Ain't It Cool jutott hozzá a csak 2008 májusában mozikba kerülő John Rambo-film tréleréhez, amit Sylvester Stallone a hírek szerint Cannes-ban mutatott meg a forgalmazóknak.

Az előzetesből kiderül, hogy John Rambo még mindig utál harcolni, de kénytelen, ha meg akarja menteni a burmai segélyszervezet embereit. Hosszú hajú hősünk a dzsungelben van igazán otthon, íjjal vadászik halra és ellenségre, és nagyon mérges erre a brutális és érzéketlen világra.

Sylvester Stallone 2002 óta dolgozik Rambo visszatérésén, akkor az afganisztáni harcok adtak aktualitást a filmnek, de ott elvileg már 1988-ban rendet tett, ezért most Burmába kell mennie, hogy a segélyszállító önkénteseket megmentse. Az előzetesben látható, hogy szokás szerint nehezen lehet csak rávenni az igazságosztásra Rambót, de azért elindul a dzsungelbe.

A filmet hatvanmillió dollárból forgatja Sylvester Stallone, aki nemrég hatalmas sikert ért el a Rocky Balboával. A filmtörténet egyik legbrutálisabb filmje volt a Rambo harmadik része, amiben 108 embert öltek le. Az előzetes alapján ez is versenytárs lesz: pár perc alatt átvágja egy ember torkát, egy másikat lefejez és egy harmadikat kibelez.