Fenyő Ivánnal aláírást osztogatni

9 és fél randi - premier

2008.02.13. 12:15
Fenyő Ivánnal aláírást osztogattam a Corvin moziban, ami megváltoztatta az életemet. Plusz végre szerelmet vallottam Kovács Patríciának, mert ilyen a Valentin-nap. Megőrjít.

Február 14-én, Valentin-napon mutatják be a hazai mozikban a 9 és fél randi című új magyar romantikus vígjátékot Kovács Patrícia és Fenyő Iván főszereplésével, de a díszbemutatót már kedd este megtartották a Corvin moziban. A szerencsések szívecskés kulcstartót is kaptak, nekem egy lány adta, tehát kétszeresen is szerencsés vagyok. A párhuzamosan három teremben vetített filmre regetegen jöttek el, például a Jávor teremben mögöttünk a hazai rockélet Lenny Kravitze, Mester Tamás szórakoztatta a sorát. A filmről később, vagyis csak annyit, hogy idén kilenc és fél lánnyal randizik Fenyő Iván, hogy a szexista, macsó bulvármajomból érző szívű, romantikus hős legyen, aki képes meghódítani Kovács Patríciát. Mondjuk nekem is csak ennyi vágyam van, de sajnos én sosem kerülök ilyen közel hozzá. De miért nem?

Egres Katinka éppen bemutatja édesapját Neményi Ádám és Kaszás Géza producereknek, amikor utóbbiakat kérdezgetni kezdjük a filmről. Neményi Ádám producer elégedett a végeredménnyel, szerinte a 9 és fél randi képes lesz lenyomni a tavalyi nagy sikert, az S.O.S. szerelmet. A Valentin-nappal járó hosszú hétvégén 33 kópiával támad Fenyő Iván romantikus arcéle (tavaly az első nap 16 ezer nézőt értek el, míg a négy nap alatt 45 ezret, és idén is hasonlót várnak), ami most először mérettetik meg egyedül.

Balra felül az én állam

"Képes lesz vajon elvinni a filmet egyedül?" - merül fel bennem az émelyítő gondolat. "Ha nem hinnék benne, akkor meg sem próbálnám" - mondta fekete öltönyben, lila sálban és ezüst színű cipőben megjelenő Fenyő Iván, aki elárulta, most először játszik igazi, minden nőt megkapó szépfiút. Jó neki, én még soha sem játszottam. Közben két rajongólány jön aláírásért, én készségesen nyújtom a kezem a tollért, az egyikük adja is a meghívóval, de sajnos a barátnője rászól. "De nem ő volt a..." - kérdezi még a lány zavartan, de nem én voltam. Ezután még egy lányt le is fotózok Fenyő Ivánnal. Mintha a film folytatódna, komolyan, csak itt én vagyok a balek haver.

Sas Tamás: Nem kötelezem el magam

"Követi harmadik, negyedik a randis sorozatot?" - kaptuk el Sas Tamás rendezőt, aki éppen Gyöngyössy Bencével beszélgetett. "Örülünk, hogy szeretik a nézők, de nem fogom elkötelezni magam ennek a vidám és könnyed műfajnak. Ebből most egy időre elég volt. Most egy háromfős kamaradarabot szeretnénk forgatni." Erre nem adott pénzt az MMK? "Nekem általában nem ad pénzt az MMK, de néha a producereimnek igen" - tudtuk meg a bajuszhónap kiemelt alakjától, aki egy balatoni jachton játszódó thrillert szeretne elkészíteni.

"Tíz százalékkal több a reklám, és 12 százalékkal jobbak a színészek" - állítottuk a film egészen különös szponzorelhelyezési koncepciójáról: van dezodor, csoki, újság (heti+napi), rádió, társkereső. "Szerintem egyébként kevesebb a reklám, és ügyesebben rejtettük el. Szembe kell néznünk azzal a ténnyel, ha azt akarjuk, hogy a filmipar életben maradjon, azokhoz kellenek reklámozók, ne legyünk naivak" - mosolygott Sas. Mondjuk az vicces, hogy a VIP magazin beteríti a vásznat, amikor a főszereplő elolvassa benne, mit írtak róla, de az újság már nem is létezik.

"Magyarországon mintha fordítva ülnénk a lovon. A művészfilm tartja el a populáris műfajokat, pedig fordítva kellene lennie. Nem egy művészfilmre kellene nagyon sok pénzt elkölteni, és másra meg alig, hanem fordítva. Angol nyelven kell forgatni nemzetközileg eladható filmeket, mert Magyarország nincs rajta a világ filmpiacán" - állítja Sas, aki emlékeztet minket arra, hogy Berlinben csak Nagy Zsolt van kint, film pedig egy se.

A színésznők hogyan barátkoztak meg ezekkel a kis szerepekkel? "Erre vagyok a legbüszkébb, hogy sikerült elérnem, még a legkisebb szerepre is nagyon nagy formátumú színésznőt találjak. Sikerült őket meggyőznöm, hogy egy olyan exkluzív társaságban szerepelhetnek, ami megnövelheti a szerepük presztízsét."

Nem sajnálja, hogy a filmszemlén nem került versenybe a film? "Nem is került a válogató bizottság elé, igyekeztem távoltartani a filmet a szemlétől, mert az jelen pillanatban nem alkalmas ezeknek a filmeknek a kezelésére." - sajnos ezt bővebben már nem tudta kifejteni Sas Tamás, akit maga alá gyűr a premier. Sok kézfogás, mosoly és sajtó.

A farsang nyertese

Lányok

A gyors interjú után megnéztük a fogadást is, ahol sajtos-sonkás kenyerekkel, sörrel, borral várták a vendégeket, a leghihetetlenebb a Use a condom-pólót viselő srác volt, a legszebb megint Egres Katinka, akinek a Szaffi-szerep után most sokkal kevesebb jutott, de az elfojtott erotika a filmvásznon kategóriában Oscar-esélyes. És ha Kovács Patrícia nem viselne szemüveget a filmben, akkor most érte rajonganék. De így Patrícia után lődörgök.

"Nem félek a beskatulyázástól, a színházban ebből soha sem volt bajom" - mondta a Marilyn Monroe-nak öltözött Kovács Patrícia, aki egy könyvkiadó szerkesztőjeként az intellektualitást, a racionalitást és az emóciókat képviseli egy szerepben. Egyébként a tíz randiképes lány közül Rezes Judit Szabó Győzővel érkezett, Szávai Viktória Elek Ferenccel beszélget hosszan, Jordán Adélt többször láttam nevetni, sajnos a többi lányt, Pelsőczy Rékát vagy Stefanovics Angélát én nem láttam a Vörös-tenger-szerű tömegben, ami a híresztelésekkel ellentétben nem vált ketté előttem.

Tehát Valentin-nap, amit már másodszorra lehet Fenyő Ivánnal és Kovács Patríciával ünnepelni, ennél kevés romantikusabb dolgot tudok elképzelni, és ezzel nem csak én lehetek így, mivel elég sokan gondolták azt, hogy előre lefoglalják a mozijegyeket. Kedves hölgyeim, lehet, hogy párjuk majd ezzel kedveskedik - örüljenek előre is.