Kiröhögték Guy Ritchie új filmjét Torontóban

2005.09.14. 08:29
A Revolvert, Ritchie új moziját a Torontói Filmfesztiválon nézhették meg a kritikusok először. A hírek szerint nem kímélték a rendezőt és alaposan megtépázták a gengszterfilmet.

A vasárnapi, torontói világpremieren Ritchie és felesége, Madonna is megjelent. A BBC cikke szerint azonban másnap valószínűleg nem örültek a szaklapok írásainak: a kritikusok darabokra szedték az új filmet.

A Screen International kijelentette, hogy a Revolver "nyakatekert, nevetségesen túlbonyolított zűrzavar", ami a nézőket csak összezavarja és csalódást fog okozni nekik. A Hollywood Reporter szerint "a stílusa erőltetett, a sztori pedig zilált".

Jason Statham a Revolverben
Jason Statham a Revolverben

A film egy profi szerencsejátékos (Statham) történetét meséli el, aki egy nap az alvilág urával (Ray Liotta) találja magát szembe. Ez Ritchie első mozija a Hullámhegy bukása óta, ami 2003-ban öt Aranymálna-díjat is besöpört - ezt a díjat osztják ki minden évben Hollywood legrosszabb filmjeinek.

Allan Hunter, a Screen International szakírója szerint nem valószínű, hogy a Revolver képes megállítani Ritchie pechsorozatát. Hunter úgy véli, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső és a Blöff kedvelői jegyet váltanak majd a Revolverre is, de "a rossz híre sokakat eltántorít majd". Hunter cikke azt is leírja, hogy a torontói sajtóvetítésen a kritikusok egyenesen kiröhögték a film egyes csavarait.

Kirk Honeycutt a Hollywood Reportertől szerény bevételt jósolt. Honeycutt szerint a Revolver "vadul köröz a sztoriban, előre-hátra vágtáz az időben, ugyanaz a jelenet többször is lejátszódik - van, amikor fordított sorrendben -, míg aztán a néző teljesen elveszíti a fonalat".

Gondolkozzunk kicsit

Ritchie viszont azt állítja, a Revolverrel éppen azt akarta, gondolkozzon egy kicsit a közönség.

"Azt hiszem, elegem lett a sima sztorikból" - jelentette ki a rendező. "Tetszett a gondolat, hogy valami olyasmit csináljak, amivel egyszerűen folyamatosan lépést kell tartani, mert én is azt szeretem, amikor egy film megmozgatja az agyamat. A Revolver valójában öt film, egybe összegyúrva."

Liotta, aki Machát, a veszedelmes alvilági vezért játssza filmben, azt nyilatkozta, hogy a Revolver forgatása a "kellemesebb" szakmai élményei közé tartozott.

A világpremierre Ritchie-t felesége, Madonna is elkísérte. A popsztár néhány hete szenvedett lovasbalesetet: a bal karja a Revolver díszbemutatóján is fel volt kötve egy fekete szalaggal.

"Ahhoz, hogy ne legyek itt ma este, el kellett volna törni mindkét karom és minkét lábam" - nyilatkozta Madonna a vörös szőnyegen. Ahogy az Index is megírta, korábban szó volt arról, hogy ő is feltűnik majd férje új filmjében, de Ritchie a Hullámhegy bukása után valószínűleg annyira tartott a rossz kritikáktól, hogy végül kivágta az énekesnő jeleneteit.