Guy Ritchie: 'Nem érdekelnek a kritikusok'

2005.09.21. 08:43
A londoni díszbemutatón a rajongók kifütyülték, az angol kritikusok lehúzták az új filmjét. Folytatódnak Guy Ritchie megpróbáltatásai, bár kijelentette, nem érdeklik a negatív kritikák.

A tíz nappal ezelőtti torontói világpremier után Londonban folytatódnak Guy Ritchie megpróbáltatásai: a Reuters jelentése szerint a Revolver kedd esti angliai díszbemutatóján a vörös szőnyeg mellett összegyűlt tömeg kifütyülte a rendezőt és feleségét, Madonnát.

A rajongók azért elégedetlenkedtek, mert a Ritchie-házaspár nem állt meg autogramot osztani, hanem egyenesen besétáltak a Leicester Square-en álló Odeon moziba. A gyors bevonulás azért is lephette meg a kétezres tömeget, mert ezt megelőzően a Revolver főszereplője, Jason Statham, majdnem egy órán keresztül osztogatott autogramokat a vörös szőnyegen.

'Macsó' film

Jason Statham a Revolverben
Jason Statham a Revolverben

A Revolver egy profi szerencsejátékos, Jake Green (Statham) történetét meséli el, aki egy nap az alvilág urával (Ray Liotta) találja magát szembe. Ez Ritchie első mozija a Hullámhegy bukása óta, ami 2003-ban öt Aranymálna-díjat is besöpört - ezt a díjat osztják ki minden évben Hollywood legrosszabb filmjeinek. A Hullámhegy hatalmas bukását az is mutatja, hogy Angliában, Ritchie szülőhazájában már be sem mutatták a mozik; csak dvd-kiadásban jelent meg.

Madonna sietett megvédeni férje új filmjét és az angol Sky televíziónak adott interjújában kijelentette, hogy neki nagyon tetszik a Revolver.

"Imádom" - mondta. "Szerintem nagyon merész film, kicsit macsó" - nyilatkozta.

'Nem a kritikusoknak csináltam'

A rendező utolsó sikere a 2000-es Blöff volt Brad Pitt és Statham főszereplésével. Ritchie 1998-ban a A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsővel robbant be a szakmába - ez volt első nagyjátékfilmje.

Az amerikai szaklapok után az angol kritikusok sem kímélték a Revolvert: a Guardian cikke például egy "vizes homokkal töltött zsákhoz" hasonlította, ami a moziban rázuhan a néző fejére. Ritchie lerázta magáról a kemény kritikákat.

"Nem a kritikusoknak csináltam, hanem a nézőknek. Nem érdekelnek a kritikusok - egész életemben lehúzták a filmjeimet, de ez nem ér el hozzám. Elfogadtam a játékszabályokat, ennyi az egész" - jelentette ki az újságíróknak Londonban.

Amikor arról kérdezték, miért nem adott szerepet Madonnának a Revolverben, Ritchie így felelt: "ugyan, gondolják, hogy még egyszer bepróbálkoztam volna? Nem úsztam volna meg - a múltkor sem működött."