Piroska
-2 °C
5 °C

Beperelte Robin Hoodot a Papa

2006.10.27. 15:15
Beperelte a héten Sándor István ügyvédje a Robin Hood-sorozat gyártóját, mert nem kapta meg a nyomravezetői jutalmát. Állítása szerint az ő vallomása alapján jutottak el a rendőrök a 2 millió fontos eszmei értékű kazettákhoz. A film ugye meglett, a jutalom nem.

"Beadtuk a napokban a bíróságra a keresetünket, mert bár szeptemberben levélben kerestük meg az angol gyártót, aki korábban nyomravezetői jutalmat kínált fel, ám azt végül nem fizette ki" - mondta az Indexnek a Papa néven ismertté vált nyugalmazott rendőrtiszt.

Howard Ellis ügyvezető válaszolt Sándor ügyvédjének, Dr. Hegedűs Lászlónak a levelére: "A Mid Atlantic RH Gyártó és Szolgáltató Kft. a Robin Hood-film ellopott kazettái ügyében a nyomravezető javára díjkitűzést nem tett. Fentiek alapján nem áll módjában Megbízójának igényét teljesíteni".

"Holott - folytatta Sándor - Ellis a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ezügyben tartott sajtótájékoztatóján is bejelentette, hogy a jutalom összegéről csak azért nem beszél, mert még folyik a nyomozás. Majd a sajtó is tele volt a 40 ezer fontos (16 millió forint értékű) jutalommal." Az Indexnek is megerősítette a stáb egyik tagja, hogy felajánlották a nyomravezetői jutalmat.

Sándor István
A "Papa" néven ismertté vált nyugállományú rendőrtisztet korábban olajügyekkel összefüggésben hivatali visszaélés és közokirathamisítással vádoltak, hat hónapot előzetes letartóztatásban töltött. 2005 decemberében a Legfelsőbb Bíróság az összes vád alól felmentette, ezután kártérítési pert indított az állam ellen.

A brit BBC televízió megrendelésére Magyarországon forgatott Robin Hood című sorozat elkészült kópiáit augusztus 7-én lopták el, amiket "bizonyos összegért" vissza akartak adni. A rendőrség szeptember 9-én jelentette be, hogy a két tolvaj közül az egyiket elfogták.

"Be lehet bizonyítani, hogy az én információim alapján lett meg a kazetta - mondta a nyomozás részleteiről az egykori rendőrtiszt. - Szeptember 7-én hallgattak ki délelőtt tízkor, fél tizenkettőkor már az egyik informátorom lakásán voltak, és tíz órán belül elfogták az első gyanúsítottat." Sándort a nyomravezetés előzményeiről is kérdeztük: "Akik rendelkeztek információval az elkövetőkről, nálam jelentkeztek, és én ezt továbbítottam."