Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kicsiknek is legális a szexmentes Disney

2007.10.30. 16:00
Az Animáció Világnapján, vasárnap friss dvd-megjelenéseket teszteltünk, például a Robinson család titkát, és ismét meglepődtünk, hogy Magyarországon 12-es a film korhatára, holott 3 éves tesztalanyunk is értette a filmet. Farkas Sándor, a Fórum Hungary Filmforgalmazó vezetője a cikk után arról tájékoztatta az Indexet, hogy fellebbeztek, és nyertek. Már kicsik is megnézhetik.

"A 12-es besorolás után fellebbeztünk - írta Farkas Sándor a cikk megjelenése után. - Egyébként ez az Indexen is téma volt, hiszen Vörös Adélt kérdeztétek, aki a korhatárbizottság tagja, hogyha az új Batman: Kezdődik vagy a Táncoló Talpak besorolás nélküli, akkor a Robinson család titkai című Disney-rajzfilmet miért szigorítják arra hivatkozva, hogy néhány jelenete rémisztő és a története bonyolult. Ebbe remote emailen utólag én is bekapcsolódtam. A korhatárbizottság döntése azért volt nagyon furcsa, már már felháborító, mert a világon szinte sehol sem kapott korhatárt a film, míg a döntés nekünk súlyos anyagi veszteségeket okozott.


Túl sok a szereplő?

Tehát fellebbeztünk a minisztériumnál, ahol első körben az a furcsa helyzet állt elő, hogy az eredeti határozatot megsemmisítették. Ez egy joghézag volt, ami alapján a Filmiroda vezetője nem írhatott alá. Tehát újra be kellett adni a korhatárkérelmet, persze egyből megkaptuk ismét a 12-es karikát (most már megfelelő személy írta alá), amit ismét megfellebbeztünk. Ezt a tortúrát lezárandó jött a minisztérium határozata, hogy érveinket elfogadják és a filmet a korhatár nélküli kategóriába átsorolják. Nyilván, mivel közben néhány hónapocska eltelt, nekünk ez üzleti segítséget nem jelentett (talán az Intercomnak, aki a dvd-t forgalmazza), de fontos erkölcsi sikerként könyveljük el."