Rudolf Péter nőnek öltözik

2005.04.04. 13:45
Rudolf Péter kapta meg végül az Egy szoknya egy nadrág című film remake-jének főszerepét, amit februárban Eperjes Károly visszaadott. A Gyöngyössy Bence rendezésében készülő film forgatása hétvégén kezdődik a Hotel Inter-Continentalban.
Rudolf Péter alakítja a főszerepet a hatvankét éve készült Egy szoknya, egy nadrág című magyar film új változatában - tájékoztatta Lukács Csilla, a produkció sajtófőnöke hétfőn az Indexet. A Latabár Kálmán alakításában ismertté vált Sóvári Péter színész szerepére először Eperjes Károlyt kérték fel, de a színész február 23-án "egyeztetési okok miatt" visszaadta a szerepet.

Lukács elmondása szerint nagyon nagy színészek közül választották ki Rudolfot, mert "brilliáns színész" és mert rá illett legjobban ez a "nagyon összetett szerep", ugyanis "női és férfi figurát is kell játszania". A szerződést április 3-án írták alá.

A film forgatása a hétvégén kezdődik a Hotel Inter-Continentalban és várhatóan nyár elejéig tart. Az Egy szoknya, egy nadrág december elején kerül a magyarországi mozikba - tájékoztatta az Indexet a sajtófőnök. A további, főbb szerepekben maradt a februárban bejelentett gárda: Bajor Imre, Kern András, Oroszlán Szonja, Pogány Judit és Szerednyei Béla.

Az Egy szoknya, egy nadrág új változata mai környezetbe, a média világába helyezi át a történetet. A forgatókönyvet Nógrádi Gábor, Litkai Gergely és Gyöngyössy Bence írta, az operatőr Máthé Tibor, a zenét Berkes Gábor írja. A vígjáték remake-je Gyöngyössy Bence rendezésében, Kabay Barna producer közreműködésével készül.

Gyöngyössy Bencének és Kabay Barnának a Hippolyt és a Meseautó után ez lesz a harmadik remake-je. A Hippolyt 310 ezer, a Meseautó 370 ezer fizető mozinézőt vonzott.